Serveis Urbans

Et trobes a:Inici/Serveis Urbans/Notícies/Els usuaris de l’alta velocitat demanen a la Paeria que intercedeixi davant Renfe

Els usuaris de l’alta velocitat demanen a la Paeria que intercedeixi davant Renfe

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa rep els representants d’un col·lectiu de 150 lleidatans que es desplacen diàriament a Barcelona, per fer-lo sabedor dels problemes de manca de flexibilitat de la companyia en els abonaments El responsable de mobilitat municipal els fa sabedors de la proposta de resolució del ple de l’Estat de la Ciutat per iniciativa de l’equip de govern, on es contempla demanar a Renfe que revisi el sistema tarifari d’abonaments del transport per a que les persones que per raons de salut, professionals, o educatives hagin de traslladar-se de forma freqüent a Barcelona o Saragossa, i també es compromet a fer el seguiment dels acords aprovats.

Data publicació: Dilluns 12, març del 2018


Imatge de la notícia Els usuaris de l’alta velocitat demanen a la Paeria que intercedeixi davant Renfe

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Els representants del col·lectiu de 150 lleidatans usuaris del tren d’alta velocitat, que es desplacen diàriament a Barcelona per motius laborals, han explicat aquesta tarda al tinent d’alcalde Fèlix Larrosa els inconvenients que els hi posa Renfe, a l’hora de poder flexibilitat els abonaments dels seus bitllets, una situació que acaba resultant feixuga per la seva economia.

Els abonaments de 10 viatges han d’utilitzar-se en 8 dies naturals, la qual cosa, davant una baixa per malaltia o qualsevol altre imprevist, fa que els usuaris perdin el dret al viatge i, alhora, els diners avançats. El greuge sobre aquest abonament setmanal encara és major en el que podria considerar-se mensual (40 viatges, per un import de 500 euros).

Aquesta no és l’única vegada que el col·lectiu d’usuaris de l’alta velocitat plantegen aquesta demanda i tampoc són els únics afectats, ja que els viatgers que utilitzen les estacions de Tarragona, Girona i Figueres també pateixen les mateixes condicions. Anteriorment van elevar la queixa sense èxit al Ministeri de Fomento, quan la seva titular era Ana Pastor.

Aquest col·lectiu vol aprofitar aquesta línia de diàleg obert entre el Ministeri i la Paeria, perquè l’Ajuntament tingui en compte aquest prec d’aquests lleidatans que volen viure a la seva ciutat, malgrat tenir la feina a Barcelona, i pugui sensibilitzar els responsables del transport ferroviari.

Per la seva part, el tinent d’alcalde Larrosa els ha informat de la proposta de resolució aprovada en el ple de l’Estat de la Ciutat, a instàncies de l’equip de govern, on s’instava a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) a realitzar les accions necessàries davant de Renfe, perquè revisi el sistema tarifari d’abonaments del transport, per a les persones que per raons de salut, professionals, o educatives hagin de traslladar-se de forma freqüent a centres prestadors de serveis com Barcelona o Saragossa.

En aquest sentit, Larrosa s’ha compromès a fer el seguiment d’aquesta resolució davant els escrits que en el seu dia es van dirigir al Ministeri, Adif, la Secretaria de Mobilitat Territorial i l’ATM, ja que un altre acord de la proposta feia incidència en demanar a Renfe la integració tarifària dels serveis dels quals n’és titular per incentivar la intermodalitat en una escala regional.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...