Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/Les embarcacions, l’aigua i l’animació, protagonistes de la tradicional Transsèquia del Camí de Montcada

Les embarcacions, l’aigua i l’animació, protagonistes de la tradicional Transsèquia del Camí de Montcada

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, saluda els participants que han navegat un any més per la sèquia major del Canal de Pinyana amb motiu de la Festa Major de la partida.

Data publicació: Dilluns 09, juliol del 2018


Imatge de la notícia Les embarcacions, l’aigua i l’animació, protagonistes de la tradicional Transsèquia del Camí de Montcada

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’aigua, l’animació i unes originals embarcacions han estat els principals protagonistes de la 29a edició de la Transsèquia, el descens per la sèquia major del Canal de Pinyana a la partida del Camí de Montcada. Enguany, hi han participat un total de set 'vaixells', tots fets artesanalment, per poder fer la travessia aquàtica.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha assistit a la sortida d’aquesta cursa, que sempre aplega centenars de veïns i curiosos durant el recorregut, per animar els participants.

La Transsèquia és una de les activitats més populars que se celebren aquest cap de setmana en el marc de la festa major del Camí de Montcada i Partides Limítrofs. Enguany, l'embarcació anomenada ‘Beerkings’ s'ha proclamat campiona d'aquesta 27a edició, per la seva originalitat i estabilitat aquàtica. El jurat ha determinat el segon premi pel ‘vaixell’’ la ‘Sèquia Gallery’, mentre que en tercera posició ha quedat ‘Porto Montcada’.

Abans del descens, els veïns i veïnes i els participants han agafat forces amb una gran sardinada popular, a la qual també hi han assistit el president del president dels regants del Canal de Pinyana, Ramon Piqué, que ha volgut fer costat a Marc Vives, president de junta veïnal del Camí de Montcada i de l’Associació Cultural Recreativa Els Pagesos.

L’Associació de Veïns ha preparat desenes de quilos de sardina i de pa, així com llonganissa i botifarra. Centenars de persones han gaudit de l’àpat, abans de veure la sortida de les embarcacions al canal.

El lliurament de trofeus, tant de la Transsèquia, com de la resta de concursos que s’han fet durant el cap de setmana festiu, es realitzarà aquesta la tarda, abans que comenci la sessió de càrrec del Trío Habana, acte amb el qual es clourà la Festa Major.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Notícies destacades