Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Els “Diumenges de portes oberts” mostren la casa romana de l’Auditori Municipal

Els “Diumenges de portes oberts” mostren la casa romana de l’Auditori Municipal

L’activitat, organitzada per la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, convida a descobrir les restes de la “Domus romana”, construïda al s. II dC

Data publicació: Dimarts 27, febrer del 2018


Imatge de la notícia Els “Diumenges de portes oberts” mostren la casa romana de l’Auditori Municipal

La Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat ha organitzat aquest diumenge una nova visita a la casa romana, sota l’Auditori Municipal Enric Granados. El recorregut per aquest espai convida l’assistent a conèixer com era la ciutat de Lleida fa dos mil anys i a veure les restes d’aquesta gran “Domus romana”, construïda al segle II dC. L’activitat s’emmarca dins el programa de “Diumenges de portes obertes”.


Entre els any 1983 i 1987 es va dur a terme l’excavació arqueològica de l’indret on s’havia de construir l’Auditori. En els més de 2.000 m2 que es van excavar es van poder documentar estructures des del segle I dC. fins al 1707 quan es va abandonar la zona. Sota l’actual edifici, es van conservar part d’un gran casa d’època romana.

La Paeria  organitza el programa ‘Diumenges de portes obertes’ amb l’objectiu que la ciutadania i els visitants puguin conèixer el patrimoni arqueològic que hi ha a la ciutat. A més d’aquesta proposta, es fan visites a Les Adoberies (Rambla de Ferran, 9), les Muralles medievals (Anselm Clavé, 47) i a l’Arxiu Arqueològic, per conèixer els “Retalls de la nostra història” (a l‘avinguda Fontanet, 26, al mateix edifici que l’escola bressol d’Albarès i la ludoteca de la Bordeta). Les visites són gratuïtes i comentades per un tècnic municipal, amb un horari de 10.30 h a 13.30 h, a excepció d’aquest darrer equipament on s’ha de fer inscripció prèvia, al 973 222 641 o 616 962 112. Per a més informació o visites concertades també es pot escriure a vinearxiuarqueologic@paeria.es.

Et destaquem...