MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Horta/Butsènit celebra, un any més, el seu Aplec

Butsènit celebra, un any més, el seu Aplec

Aquest matí ha tingut lloc l'ofrena floral a les víctimes de l'enfonsament d'una barca l'any 1921, una missa i el vermut popular, i la festa segueix fins demà.

Data publicació: Dimecres 13, setembre del 2023


Imatge de la notícia Butsènit celebra, un any més, el seu Aplec

 

La partida de Butsènit celebra aquest cap de setmana el seu tradicional Aplec, amb actes que es van iniciar divendres i que s'allargaran fins demà, coincidint amb la Diada de l'Onze de Setembre.

Aquest matí ha tingut lloc l'ofrena floral a càrrec de la pubilla de la partida, Mar Roselló, al monòlit en record de les víctimes de l'enfonsament d'una barca que travessava el Segre l'any 1921 durant la celebració de l'Aplec. A continuació, s'ha celebrat una missa, oficiada pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, i que ha comptat amb acompanyament de la Coral Estel. Els actes han comptat amb la participació de la primera tinent d'alcalde, Begoña Iglesias, i dels regidors Violant Cervera, David Melé i Gloria Rico.

En el sinistre de l'any 1921 van perdre la vida 33 persones, ofegades en esfondrar-se una embarcació que travessa el riu Segre. El tràgic succés va tenir lloc després de la celebració de l'Aplec, una festa que era molt popular entre la gent de l'Horta de Lleida i dels pobles dels voltants com Alcarràs, Albatàrrec, Montoliu, Torres de Segre o Sudanell, entre altres.

Després de l'ofrena i la missa, ha tingut lloc un vermut popular al porxo de l'ermita, amb la participació de la colla sardanista de l'associació Cinquanta i Més d'Alcarràs. Aquesta tarda està previst celebrar el 51è Concurs de disfresses i, ja a la nit, una escala en hi-fi i sessió de ball amb el Grup Habana.

Per a demà estan previstos més actes, com una tirada de bitlles, missa en record dels difunts de la partida, un concurs de botifarra i, ja a la tarda, la presentació del llibre "Dones silenciades", de Marina Pifarré, i l'homenatge als veterans i veteranes de la partida, amb un berenar musical, per cloure la festa.

Saber-ne més >>

Imatges relacionades

Et destaquem...