Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Arranjament del talús de la via del tren a Raimat durant aquest any, a càrrec d’Adif

Arranjament del talús de la via del tren a Raimat durant aquest any, a càrrec d’Adif

L'empresa pública s'ha compromès a invertir-hi 447.164,53 euros per a netejar-lo, col·locar una malla i construir un mur de contenció, arran dels requeriments de la Paeria per millorar aquest espai, com demanaven els veïns.

Data publicació: Divendres 21, febrer del 2020


Imatge de la notícia Arranjament del talús de la via del tren a Raimat durant aquest any, a càrrec d’Adif

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) s'ha compromès a executar durant aquest any les obres de millora del talús de la via del ferrocarril a Raimat, en compliment dels requeriments efectuats per l'Ajuntament de Lleida sobre la necessitat de consolidar-lo per tal de millorar-ne l'estabilitat. Aquest tram de via està situat just sota unes cases, i el seu estat havia ocasionat la preocupació i les queixes del veïnat.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, va visitar ahir Raimat, a petició de l’Entitat Municipal Descentralitzada i de la seva presidenta, Ainhoa Casabón. Postius es va reunir amb el veïnat per explicar-los l'actuació i escoltar les seves demandes i va comprometre’s a demanar des de l’Ajuntament que Adif respongui els seus dubtes i preguntes. El regidor d’Urbanisme ha celebrat que Adif finalment hagi decidit actuar, després dels requeriments de la Paeria, i ha assenyalat que aquestes obres permetran "donar tranquil·litat als veïns i veïnes de Raimat i a tots els usuaris del tren i garantir la seguretat que requereix una infraestructura com aquesta".

En concret, Adif ha informat la Paeria que les tasques que durà a terme consistiran en la neteja del talús existent, retirant els materials que es puguin desprendre fàcilment i millorant-ne la superfície. A més, es col·locarà una malla de contenció, que juntament amb bulons clavats al terreny de fins a 4 metres de llargada i amb el gunitat (formigó projectat) posterior ajudaran a contenir el talús actual, que també es veurà beneficiat per uns nous escorrentius per evacuar l’aigua del terreny. Per últim, està prevista la construcció d'un petit mur en el tram amb més pendent del talús, per ajudar a contenir les terres.

La inversió prevista per aquesta obra ascendeix a 447.164,53 euros i actualment Adif es troba en procés de licitació dels treballs, que preveu iniciar durant aquest any.

Categories: Raimat, 2020, ADIF, Tren

Et destaquem...