Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Agenda 21 Escolar/Formació: Esmorzar Sostenible – Escola Residu Zero

Formació: Esmorzar Sostenible – Escola Residu Zero

La campanya Esmorzar Sostenible – Escola Residu Zero persegueix els objectius de fomentar la reducció dels embolcalls dels esmorzars i dels envasos d’un sol ús en general, i afavorir la conscienciació, l’aprenentatge i la implicació de la comunitat educativa a favor de la reducció dels residus.

Per això, a la 3a fase: Activitats per al Canvi d’hàbits proposem aquesta formació per a professors/es.

Formulari d'inscripció - Termini d’inscripció: 21 de febrer de 2020 (abans de les 12.00 hores)

Sessió 1: Visita a l’abocador en funcionament de Montoliu i al clausurat de Serrallarga (22/02/2020)

Activitat de sensibilització ambiental per donar a conèixer els impactes ambientals derivats de l’abocament de residus sense tractar. A més, s’explicarà el funcionament de la planta de compostatge municipal, i s’explicarà el procediment per a la realització de la clausura d’un abocador.

Visita a càrrec de Maria José Milián, coordinadora del programa d’Educació Ambiental Lleida en Viu.

Data: Dissabte 22 de febrer al matí (3 hores aproximadament, horari per concretar).

Lloc: punt de trobada per anar en autocar per definir.

Places: es reserven fins a 15 places per a mestres (màxim 2 docents per centre)

Hora de trobada: 10:50 h          Hora d'arribada: 14:00 h

Punt de trobada: Carrer Ton Sirera cantonada amb Passeig de Ronda.

Activitat dins del programa d’Ecoactivitats 2020.

Sessió 2: Tallers pel canvi d’hàbits (27/02/2020)

Programa:

17.30 a 17.45 h: Introducció (A càrrec de: Diana Calvo Boyero, coordinadora de l’Agenda 21 Escolar de Lleida).

17.45 a 18.45 h: Microplàctics a la cadena tròfica. Dissecció d’una gamba (A càrrec de: Anna Jiménez i Llorens del Centre de                                 Recursos Pedagògics del Segrià).

18.45 a 20.00 h: Elaboració d’embolcalls sostenibles (A càrrec de: Alumnes del CFGS d’Educació i control ambiental de l’INS                                   Escola del Treball).

Cal portar:

  • 1 gamba per persona per aconseguir diversitat de llocs de captura o cria (La gamba es pot congelar i descongelar pel dia del taller).
  • Tros de teixit reciclat per realitzar un embolcall sostenible

Data: Dijous 27 de febrer de 17.30 a 20.00.

Lloc: Centre d’Interpretació de la Mitjana (Parc Municipal de la Mitjana)

Places 25 docents. (màxim 2 docents per centre)

 

Els mestres que ho dessitgen podran solicitar la acreditació de la formació. Aviat us indicarem l'enllaç corresponent per fer el tràmit.

Et destaquem...