Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Agenda 21 Escolar/Microxarxa +Biodiversitat a l'Escola

Microxarxa +Biodiversitat a l'Escola

Aquesta és una proposta per realitzar el seguiment de la biodiversitat més propera. Enguany, ens centrarem en els ocells i els ratpenats. Voleu participar en el seguiment de les caixes niu d’ocells, les caixes refugi de ratpenat o al cens de cigonyes amb tota l’escola?

Us animen a participar-hi i convertir les actuacions en apassionades propostes didàctiques. Caldrà que ens centres dissenyin la proposta didàctica (sensibilització, observació, accions i avaluació) sobre la temàtica escollida.

Objectius claus:

  1. Aprofundir en el coneixement de la biodiversitat més propera, especialment ocells i ratpenats.
  2. Valorar la biodiversitat i afavorir-ne la conservació potenciant actuacions beneficioses directament com instal·lacions o indirectament com actuacions de sensibilització a la comunitat educativa.
  3. Aconseguir un recull de dades ampli i rigorós per facilitar l’estudi i seguiment de la biodiversitat.
  4. Dissenyar una proposta didàctica participativa per difondre aquesta visió rica i complexa de la biodiversitat.


Descarrega't aquí la infografia

Consulta el CALENDARI (pendent de concretar)

Aquest són els possibles eixos temàtics dins d'aquesta microxarxa: participar en el seguiment de caixes niu, formar part del grup de voluntaris que realitzen el cens de cigonyes i col·laborar amb el seguiment i recerca dels ratpenats.

Plantilla de Compromís de participació en la Microxarxa +Biodiversitat a l'Escola


En acabar el curs 2021/2022 els centres participants en la microxarxa han de presentar les propostes didàctiques dissenyades, executades i avaluades dins de la proposta de seguiment de la biodiversitat que proporciona aquesta microxarxa.

Aquí us podeu descarregar els següents documents:

 


Et destaquem...