Habitatge i Transició Ecològica

Deixalleria mòbil i esmorzar sostenibles a l'institut

Notícies a l'Institut Guindàvols

Data publicació: Dijous 28, maig del 2020


Imatge de la notícia Deixalleria mòbil i esmorzar sostenibles a l'institut

Alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Guindàvols

L'Institut Guindàvols ens resumeixen dos de les activitats ambientals que van realitzar just abans del confinament.

Visitem la deixalleria mòbil

El passat 20 de Febrer, l'alumnat de 1r d'ESO va visitar la deixalleria mòbil ubicada davant del centre. En aquesta visita l'alumnat va conèixer quins residus no es poden llençar als contenidors de la via pública, així com diferents aspectes del funcionament de la deixalleria. Aprofitant aquesta visita, el mateix alumnat va portar de casa diferents tipus de residus que van poder depositar en els contenidors de la deixalleria i, participar d'aquesta manera, en la recollida selectiva.

Esmorzars sostenibles

En el marc de la campanya Esmorzar sostenible – Escola Residu Zero que promou l’Agenda 21 Escolar de Lleida, i en la qual participa l'institut Guindàvols, l'alumnat de 1r d'ESO va començar a realitzar el seu propi embolcall reutilitzable a finals de febrer. Els resultats de la primera diagnosi, realitzada per l'alumnat de la matèria optativa de medi ambient de 3r d'ESO, van concloure que un 92% de l'alumnat utilitza embolcalls d'un sol ús i, d'aquests, gairebé el 50% utilitza paper d'alumini. Amb aquesta activitat es pretén, no només reduir el nombre de residus generats en l'esmorzar de l'institut, sinó també promoure un canvi d'hàbits en l'alumnat que permetin aconseguir un món més sostenible.

Et destaquem...