Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Agenda 21 Escolar/Recursos/Compost i Terra

Compost i Terra

Enguany, l’Agenda 21 Escolar de Lleida us facilita la compra de recursos de compost i terra per realitzar els vostres projectes d’horts escolars.

Abans de fer la comanda un deixem unes recomanacions:

  • RECOMANACIÓ 1: Si heu d'omplir un palots o voleu afegir terra perquè el vostre terreny és dolent a poca profunditat, us aconsellem agafar terra Bioland. Aquesta és una terra prou bona per a no afegir compost, almenys, els primers 4-6 mesos.
  • RECOMANACIÓ 2: Penseu que regularment l’hort necessita algun tipus de fertilitzant. El més aconsellable és un compost com aquest que us oferim perquè aporta nutrients al mateix temps que millora l’estructura del sòl i és fácil de manejar. Cal tenir en compte que els fertilitzants líquids com el guano, per exemple, són indicats per moments de molt creixement a l’hort però no ajuden a millorar l’estructura del sòl.
  • RECOMANACIÓ 3 (El Santi d’Oms Compost): Es necessita 1 sac de compost de 15 Kg per a un terreny d'entre 3 i 5 m3 o 1 sac de compost de 15 Kg per a 2/3 palots, en funció del tipus del sòl i els conreus.

Aquí us deixem un document informatiu per realitzar vosaltres mateixos un Tastet de la vostra Terra als Horts Escolars fàcil de  reproduir amb l'alumnat. Per a saber més de les implicacions de tenir una terra més arenosa, franca o argilosa, podeu consultar el llibre "L'hort Escolar" disponible on-line que us hem indicat al final del document.

 

Compost

Aquest és un compost–fertilitzant, orgànic, natural i ecològic produït per Oms Compost.

  • Compost ecològic (envàs 15 Kg): .............................................5,50 €/u. (IVA inclòs)

 

Terra

La terra que us oferim és un substrate vegetal proporcionat per Bioland.

  • Sac terra (envàs de 30L) …………...….. 2,22 €/u. (IVA inclòs)
  • Sac terra (big-bag 1 m3) ……...........… 44,39 €/u. (IVA inclòs)

 

Recordeu que els centres educatius han de cobrir la despesa del material, a excepció de les EBM de Lleida. L'Agenda 21 Escolar de Lleida es farà càrrec de la despesa del transport.

Termini per enviar el full de comanda omplert a agenda21escolar@paeria.es: 21 de gener de 2019 a les 15.00 hores. Si us plau, indiqueu a l'assumpte "Comanda conjunta - NOM DEL VOSTRE CENTRE".

El repartiment dels compost i terra es farà al més de febrer.

Et destaquem...