Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Agenda 21 Escolar/Setmana de l'Horta a l'Escola

Setmana de l'Horta a l'Escola

Aquest curs 2018/2019 impulsem la Setmana de l’Horta a l’Escola del 25 fins al 29 de març amb l'objectiu de sensibilitzar a la comunitat educativa de la importància i els valors de l’activitat d’hort escolar i la seva vinculació amb l’Horta de Lleida.

Amb els objectius específics de:

 1. Apropar els productes de l’Horta de Lleida als estudiants i les famílies,
 2. Difondre les activitats i el procés d’aprenentatge en els centres educatius amb hort escolar a la comunitat educativa, famílies, i els barris de la ciutat de Lleida, i
 3. Generar un espai de reflexió al voltant de la importància social i ecològica del consum de productes de l’Horta de Lleida,

Us proposem 3 accions:                                                                                                                                  Logo Horta Lleida

ACCIÓ 1: Dinar 100% Horta de Lleida

ACCIÓ 2: Portes Obertes dels Horts Escolars

ACCIÓ 3:  Visites a explotacions agràries i xerrades a l’Horta de Lleida


AQUÍ PODEU CONSULTAR EL MAPA de participació dels centres educatius i les entitats de la Marca de l'Horta.

 

ACCIÓ 1:  Dinar 100% Horta de Lleida Dijous 28 de març

Amb l'objectiu específic d’apropar els productes de l’Horta de Lleida als estudiants i les famílies us convidem a participar en aquesta iniciativa. Aquesta és una acció conjunta que es realitzarà un mateix dia a tots els centres participants dins de la Setmana de l’Horta a l’Escola.

Informació pel Menú Dinar 100% Horta de Lleida:

De 1er. Crema de carbassa i calçots de la Partida de Rufea (Del Tros a la Llar- Jordi Torra).

De 2on. Hamburguesa de vedella Angus* de la Partida de Sanjust (Grup Garreta) amb patates de poma de la Partida de Torres de Sanuí (Sanuí Fruits).

(*) alternatiu sense carn: Ous ecològics de la Partida de Montcada(Codi 0).

Postres. Pera de la Partida de Granyena (Arilfrut).

Funcionament:

 1. L’Agenda 21 Escolar de Lleida treballarà per a proposar-vos de menú adaptat  a la producció local i de temporada.
 2. Amb el nombre de centres i estudiants participants, es realitzarà la comanda de productes.
 3. Dos dies abans de la jornada  Dinar 100% Horta de Lleida s'emportarà els productes als centres.
 4. El dia Dinar 100% Horta de Lleida els centres elaborant el dinar d’acord a les indicacions del menú preparant.

TANCAT EL PERIODE D'INSCRIPCIÓ AMB LA INSCRIPCIÓ D'11 CENTRES EDUCATIUS DE LA XARXA DE L'AGENDA 21 ESCOLAR DE LLEIDA.

 

ACCIÓ 2: Portes Obertes dels Horts Escolars - (del 25 fins al 29 de març 2019)

Amb els objectius de difondre les activitats i el procés d’aprenentatge en els centres educatius amb hort escolar a la comunitat educativa i els barris de la ciutat de Lleida, i de generar un espai de reflexió al voltant de la importància social i ecològica del consum de productes de l’Horta de Lleida, convidem als centres a obrir els horts escolars a la ciutadania.

Us proposem realitzar una acció conjunta dins de la Setmana de l’Horta a l’Escola obrint els horts escolars i realitzant activitats de divulgació del vostre procés d’aprenentatge durant, almenys,  l’última hora lectiva de cada centre.

L’Agenda 21 Escolar de Lleida contribuirà en la difusió dels centres participants i les seves activitats a les xarxes socials. Repartirem entre els centres participants un kit de llavors ecològiques i locals amb dossier com agraïment per la vostra participació.

 

TANCAT EL PERIODE D'INSCRIPCIÓ AMB LA INSCRIPCIÓ DE CINC CENTRES EDUCATIUS DE LA XARXA DE L'AGENDA 21 ESCOLAR DE LLEIDA.

 

ACCIÓ 3:  Visites a explotacions agràries i xerrades a l’Horta de Lleida - (del 25 fins al 29 de març 2019)

Us oferirem un llistat de possibles activitats i visites a realitzar vinculades a l’Horta de Lleida dins de la Setmana de l’Horta a l’Escola. Aquesta iniciativa contribueix a  apropar els productes de l’Horta de Lleida als estudiants i les famílies i a generar un espai de reflexió sobre la importància de consumir productes de l’Horta de Lleida.

Totes les activitats proposades seran gratuïtes. Caldrà que els centres inscrits puguin cobrir la despesa del transport, en els casos que sigui necessari.

AQUí teniu el llistat de visites a les explotacions agràries i xerrades a l'Horta de Lleida.  ACCI3_SetmanaHortaEscola2019Imatge.jpg

CRITERIS D’INSCRIPCIÓ

La inscripció a les visites d’explotacions agràries i xerrades a l’Horta de Lleida organitzades dins de la Setmana de l’Horta a l’Escola es realitzarà d’acord als següents criteris:
 • Els centres que es vulguin inscriure han d’enviar omplert el full d’inscripció que podeu descarregar AQUÍ.
 • La inscripció es realitzarà per ordre d’arribada de les sol·licituds al correu: agenda21escolar@paeria.es.
 • Cada centre tindrà prioritat a inscriure un grup classe. Entenem que molts centres teniu més d’una línia per nivell. Per això, us volem oferir la possibilitat d’inscriure a més d’un grup del mateix nivell en el cas de les activitats que així ho permeten per horari, localització i disponibilitat de personal. Llegiu amb atenció la descripció de cadascuna de les visites.
 • Us aconsellem omplir les 3 opcions per prioritat al full d’inscripció per si la vostra 1a opció no està disponible quan feu la inscripció poder donar-vos la possibilitat de fer la 2a o la 3a opció que heu especificat.
TANCAT EL PERIODE D'INSCRIPCIÓ AMB LA INSCRIPCIÓ DE 6 CENTRES EDUCATIUS DE LA XARXA DE L'AGENDA 21 ESCOLAR DE LLEIDA.

Et destaquem...