Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Recursos i informació ambiental/Residus/Setmana europea de la prevenció de residus

Setmana europea de la prevenció de residus

SETMANA DE LA

PREVENCIÓ DE RESIDUS

A LLEIDA

Baner setmana

 

Lleida, per tercer any consecutiu celebra conjuntament amb centenars de municipis la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 22 al 30 de novembre. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Fa molt anys que vetllem per la correcta gestió dels residus, per la seva recollida selectiva i el seu reciclatge. Però amb això no n'hi ha prou. Cal fomentar la prevenció de la producció de residus, és a dir, tot allò que es pot i cal fer abans de llençar un producte per reduir els volums de recollida de residus i la nocivitat dels residus generats. EL MILLOR RESIDU ÉS EL QUE NO ES PRODUEIX.
La prevenció de residus ha esdevingut una qüestió d'urgència per a tots els països de la Unió Europea (UE). La quantitat de residus domèstics generats s'ha doblat en els darrers 40 anys. Així, tot i el descens en la generació de residus dels darrers anys, durant el 2013, cada Lleidatà va generar 387 kgs de brossa, 1,06 kgs per persona i dia, el que suposa 54.186 Tn de brossa durant tot l’any, només en el nostre municipi.

Lleida participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb les següents accions més destacades:

 

PROGRAMA DE LA

SETMANA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

A LLEIDA 2014

CAMPANYA SOLIDARIA DE RECOLLIDA DE ROBA I JOGUINES A NOU CENTRES CÍVICS DE LLEIDA

Fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’entitat Troballes de Càritas, de cara a aquest nadal, es sumen 9 punts de recollida als 23 contenidors taronja que hi ha a la ciutat per depositar roba.
Els contenidors estaran instal·lats del 9 al 13 de desembre als centres cívics de Balafia, Bordeta, Cappont, Centre Històric, Democràcia, Magraners, Mariola, Pardinyes i Secà

XERRADA "FEM MENYS BROSSA" Xerrada sobre recollida selectiva i prevenció de residus en l'àmbit de les associacions de veïns
ESMORZEM SENSE RESIDUS En el marc de l'Agenda 21 Escolar, presentació dels resultats de les enquestes sobre la prevenció de residus als esmorzars de les escoles
TALLER "EL CONSUMIDOR RESPONSABLE"

Un taller que simula un supermercat amb 95 productes, per aprendre a comprar tenint en compte criteris ambientals, especialment pel que fa a la prevenció dels residus en format embolcall. Dirigit a tots els públics, especialment els familiars.

Als participants se'ls hi lliurarà un magnètic per a la nevera amb consells de com evitar el malbaratament dels aliments.

A la plaça de la Paeria:

- Dimecres 26 de novembre de 17 a 20h

- Dijous 27 de novembre de 17 a 20h

- Divendres 28 de novembre de 17 a 20h (a la pl.St Francesc!)

- Dissabte 29 de 10 a 14h i de 17 a 20h

- Diumenge 30 de 10 a 14h

SESSIÓ DE FORMACIÓ PER AL PROFESSORAT: "LA PREVENCIÓ DE RESIDUS A LES ESCOLES

En el marc de l'Agenda 21 Escolar, sessió formativa dirigida al personal d'ensenyament de Lleida, sobretot enfocada als esmorzars.

Dijous 27 de novembre de 17:30 a 19:30h a l'Escola Príncep de Viana

 

 

 

Més informació:

Setmana europea de la prevenció de residus - www.ewwwr.eu

Web de l'Agència de Residus de Catalunya sobre la Setmana de la prevenció de residus

 

 

 

Et destaquem...