Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria se suma al Compromís de Ciutats per la Natura

La Paeria se suma al Compromís de Ciutats per la Natura

Permetrà el treball en xarxa amb altres municipis dins el projecte europeu Interlace per a promoure la renaturalització de la ciutat.

Data publicació: Divendres 17, mar� del 2023


Imatge de la notícia La Paeria se suma al Compromís de Ciutats per la Natura

https://www.interlace-project.eu/es

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui sumar-se a la xarxa de Ciutats per la Natura del projecte europeu Interlace i subscriure la Carta de Compromís Ciutats per la Natura, per tal de promoure el treball cooperatiu, l’intercanvi d’experiències i el debat en l’àmbit de la renaturalització de les ciutats.

La Paeria va obtenir un ajut de 3,7 milions d’euros dels fons Next Generation per a desenvolupar el “Projecte d’adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat urbana a Lleida”, una iniciativa que compta amb el suport de la Càtedra Unesco de ciutats intermèdies de la Universitat de Lleida. La Càtedra treballa en estreta col·laboració amb la xarxa mundial Ciutats i Govern Locals Units, que és la impulsora d’Interlace.

Els objectius d’aquest projecte són enfortir la cooperació entre comunitats en matèria de rehabilitació ecològica urbana i periurbana, promoure les Solucions Basades en la Natura, difondre bones pràctiques, augmentar la capacitat dels governs locals en aquests àmbits i sensibilitzar sobre els beneficis dels ecosistemes urbans saludables, entre d’altres.

La Paeria es compromet a subscriure la carta de compromís del projecte Interlace, difondre la seva experiència al seu aparador de Ciutats per la Natura i participar en els treballs, activitats i debats que s’organitzin.

Convocatòria de dues línies de subvenció de Joventut

D’altra banda, la Junta de Govern d’avui també ha aprovat la convocatòria de dues línies de subvencions de l'àrea de Joventut.

La línia 9.1 corresponent les ajudes a projectes adreçats a la consolidació del teixit associatiu juvenil i té com a objectiu promoure l'associacionisme, estimular el funcionament dels col·lectius de joves i donar suport a les seves iniciatives culturals, socials, formatives i de lleure. Està dotada amb 4.776 euros i el termini per presentar ofertes és de 30 dies a partir de la publicació de la convocatòria al BOP.

La línia 9.2, dotada amb 15.000 euros, està destinada a l'impuls de cooperatives integrades per persones joves, com a via per a promoure la incorporació al mercat laboral, mitjançant projectes cooperatius, ja que afavoreixen el desenvolupament d'activitats econòmiques amb perspectiva social i comunitària i la generació de llocs de treball estables. El termini per presentar projectes en aquesta segona línia serà de 60 dies.

Et destaquem...