Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Plantada d'arbres al nou bosc urbà de Lleida, a Balàfia

Plantada d'arbres al nou bosc urbà de Lleida, a Balàfia

La ciutadania ha participat en la plantada, que ha dotat l’espai amb 204 unitats d’onze espècies diferents

Data publicació: Dilluns 11, desembre del 2017


Imatge de la notícia Plantada d'arbres al nou bosc urbà de Lleida, a Balàfia

Imatge: (c) Hermínia Sirvent

El nou bosc urbà de Lleida, a Balàfia, ja té arbres. La ciutadania ha participat avui en una plantada popular que ha dotat amb 204 unitats d’onze espècies diferents l’espai del segon bosc urbà de la ciutat, després del que ja es va inaugurar a Cappont. L’alcalde, Àngel Ros, ha pres part en la plantada i ha remarcat que el concepte dels boscos urbans, ubicats en zones residencials del nucli urbà, està en la línia de la Lleida més verda que preveu el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal, on les principals zones naturals de la ciutat estaran connectades amb una anella verda.

La plantació d’avui i els darrers detalls de l’adequació de l’espai són les últimes actuacions que, d’aquí a pocs dies, permetran la plena entrada en servei del bosc urbà de Balàfia, situat a l’avinguda de Torre Vicens. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha explicat que el disseny de l’espai i la seva distribució boscosa crea un camí peatonal que s’unirà a l’existent per sobre del camp de futbol del Balàfia, i que connectarà l’avinguda de l’Alcalde Recasens amb l’avinguda de Torre Vicens.

El Bosc Urbà comptarà amb àrees d’esbarjo amb jocs infantils, bancs, papereres i una font de beure. Després dels boscos de Cappont i de Balàfia, la Paeria realitzarà els de Magraners i Mariola/Museu del Clima i de la Ciència de Lleida.

A la plantada d'avui han assistit la regidora Marta Gispert i el regidor José María Córdoba.

 

Imatge: (c) Hermínia Sirvent

Et destaquem...