Centre Històric

Et trobes a:Inici/Centre Històric/Notícies/Dinamització al Centre Històric amb activitats proposades per alumnes de l’INS Ronda

Dinamització al Centre Històric amb activitats proposades per alumnes de l’INS Ronda

Alumnes de 2n d’integració social han organitzat amb el Pla de Desenvolupament Comunitari accions educatives i de lleure, per avui i demà a la tarda, obertes a veïns i veïnes del barri

Data publicació: Dimarts 21, maig del 2019


Imatge de la notícia Dinamització al Centre Històric amb activitats proposades per alumnes de l’INS Ronda

Imatge: (c) Google Maps

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Centre Històric ha coordinat per avui i demà a la tarda accions per dinamitzar el barri, obertes als infants, adolescents i llurs famílies. Són propostes que han treballat amb els alumnes de 2n del cicle formatiu d’integració social de l’INS Ronda i que s’ofereixen com a recursos socioeducatius i de lleure.

Aquesta tarda, de 18 h a 19 h, es farà “Jocs per al civisme!”, adreçada a infants, a la plaça Districte Mercat del Pla, al carrer Cavallers. Jocs tradicionals com el Twister o el tres en ratlla serviran per treballar habilitats socials, el civisme o la importància del medi ambient. A continuació, al mateix espai, els joves prendran el relleu fins les 20.30 h. amb “Vine a il·luminar amb la teva creativitat!”, on faran un mural recollint valors i l’estima del barri. Es farà un hort urbà particular amb la creació de testos amb material reciclat i el foment del respecte per l’entorn.

Demà serà el torn dels infants i llurs famílies, que participaran en el taller “Fem sonar el barri!”, de 18 h a 19 h, a la plaça. Es treballarà també el reciclatge i es donarà importància a la reutilització de materials amb la creació d’instruments. Alhora es pintarà amb guixos la paraula “estima”, en diferents idiomes, per trametre l'estima al barri.

El PDC i l’INS Ronda ja han col·laborat en anteriors ocasions en l’organització d’activitats d’educació i d’oci amb el foment de la participació dels veïns i les veïnes del barri.

PDC Centre Històric

El Pla Desenvolupament Comunitari del barri ha pres part en aquesta iniciativa, obrint-la a les entitats i els seus veïns. Des de l’any 2013 l'entitat Prosec està al capdavant del PDC del Centre Històric de l'Ajuntament de Lleida i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El PDC és una estratègia d'intervenció social i territorial, a través d'un procés participatiu de tots els agents implicats, per a la millora de la qualitat de vida del conjunt de la població i per a donar respostes globals a les necessitats d'un territori. Pretén establir vincles de relació entre els veïns del Centre Històric, el teixit associatiu de la zona, les diferents entitats socials i culturals i les administracions públiques, per crear, d'aquesta manera, un intercanvi de necessitats i d'expectatives i potenciar la identitat en el barri.

Et destaquem...