Centre Històric

Et trobes a:Inici/Centre Històric/Notícies/El paer en cap, Fèlix Larrosa, diu que l’Obert és un homenatge als veïns i veïnes del Centre Històric

El paer en cap, Fèlix Larrosa, diu que l’Obert és un homenatge als veïns i veïnes del Centre Històric

L’alcalde convida els ciutadans a gaudir de les activitats programades aquest cap de setmana i anima a visitar els Jardins de la Cuirassa, un nou element que dóna força al barri i contribueix encara més a la seva centralitat.

Data publicació: Dilluns 24, setembre del 2018


Imatge de la notícia El paer en cap, Fèlix Larrosa, diu que l’Obert és un homenatge als veïns i veïnes del Centre Històric

Imatge: ©Hermínia Sirvent

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha assenyalat aquest vespre que “l’Obert és un homenatge als veïns i veïnes del Centre Històric, que fan barri cada dia, els 365 dies de l’any”. L’alcalde de Lleida ha fet aquestes manifestacions en inaugurar oficialment la iniciativa promoguda des de la Paeria, en què col·laboren més de 60 entitats i associacions, amb la intenció d’atreure els ciutadans al barri, perquè recuperi el valor social, històric i solidari.

“Nosaltres no som els organitzadors de l’Obert. Des de la Paeria, donem cobertura, aportem recursos i gent a treballar. L’organització i l’esforç recau en les entitats i associacions del barri, que són quines donen vida al barri, i especialment en els seus veïns i veïnes, que fan barri els 365 dies de l’any. Per això aquest és l’homenatge que hem de tenir present cada vegada que fem l’Obert al Centre Històric”, ha explicat Fèlix Larrosa.

L’alcalde ha parlat del dinamisme del barri i ha fet esment a les possibilitats de futur del Centre Històric, malgrat que cal seguir treballant. “Hi ha reptes i dificultats a superar, però en això estem l’equip de Govern municipal, l’alcalde i també els regidors de l’oposició”, hadit dirigint-se als paers que l’acompanyaven en l’acte.

El paer en cap ha volgut posar en relleu els Jardins de la Cuirassa, la zona de l’històric barri jueu inaugurat ahir. “És un espai extraordinari que ha d’evolucionar i que anirà creixent. Un espai nou pel gaudi de la ciutadania, que dóna força al sentit del Centre Històric, a què és i què ha de ser, i que contribueix encara més a la centralitat del barri”.

L’alcalde Larrosa finalment ha animat a visitar la Cuirassa i conèixer les activitats de l’Obert d’aquest cap de setmana, però sobretot ha animat a venir al Centre Històric durant tot l’any.

Més d’un centenar d’activitats

El Centre Històric de Lleida s’obre a la ciutat tot el cap de setmana amb un centenar d’activitats que organitzaran més de 60 entitats, les quals participen en la novena edició de l’Obert. La iniciativa, impulsada des de l’Ajuntament de Lleida, uneix oci, cultura, gastronomia i turisme, amb l’objectiu d’apropar els ciutadans a aquest barri per retornar el valor social, històric i solidari que mereix.

La novena edició de l’Obert Centre Històric ha arrencat oficialment aquesta tarda a l’Orfeó Lleidatà, entitat que acull una sèrie d’activitats i exposicions de la Nit Catalana de la Recerca, una activitat organitzada pel grup de recerca GREiA, de la Universitat de Lleida, que se celebrarà la setmana vinent i a la qual també s’han sumat la major part de les institucions tecnològiques, científiques i culturals de la ciutat.

A l’acte d’inauguració han assistit la directora del GREiA, Luisa Cabeza, i el president de l’Orfeó, Antoni Soliva, a més del tinent d’alcalde Rafael Peris i els regidors Joan Queralt, Cristina Simó, Carles Vega i Dolors López que han visitat l’exposició ‘Europe’s corner’.

Les novetats d’enguany a l’Obert són la celebració de dos mercats aquest dissabte: el Flea Market, que se celebrarà a la Plaça del Dipòsit, i el Mercadet de les Andròmines, que tindrà lloc al carrer Lluís Besa.

L’Obert vol demostrar que el Centre Històric de Lleida és viu. És el barri amb un major potencial de creixement per la seva singularitat.

El fet que els consumidors busquin espais genuïns, únics i experiències mixtes fan que aquest espai esdevingui una clara oportunitat per aquelles persones o empreses que volen posar en marxa negocis amb personalitat.

Queda molt per fer però l’Obert és una mostra que el Centre Històric de Lleida pot oferir, quin és el camí i què queda per fer. Per això es necessita la complicitat i participació de tots. Però primer i com a indispensable, cal creure-s’ho i anar tots en la mateixa direcció, segons no es cansa de repetir l’alcalde Larrosa.

Per altra part, està previst que a finals d’any, des de l’Associació d’empresaris i comerciants del Centre Històric, amb ajuda d’una persona dinamitzadora, es presentin les activitats que ajudaran a anar consolidant l’activitat actual i atreure’n de nova.

Abans d’inaugurar-se oficialment l’Obert, el paer en cap ha visitat el taller de Confecció de l’Àrea de la Dona de l’Associació de Veïns Jaume I, una de les més de 60 entitats que participen en aquesta iniciativa de potenciar el Centre Històric. També ha saludat els monitors, pares i nens de la ludoteca municipal del barri, que aquesta tarda han copat amb els seus jocs la plaça Cervantes.

Podeu consultar tot el programa d’activitats de l’Obert Centre Històric en aquest enllaç.

 

Imatge: ©Hermínia Sirvent

Et destaquem...