Centre Històric

Et trobes a:Inici/Centre Històric/Notícies/En marxa la Casa de Fusta, un nou espai de coworking per a emprenedors situat al Centre Històric

En marxa la Casa de Fusta, un nou espai de coworking per a emprenedors situat al Centre Històric

Àngel Ros: “Es tracta d’un espai municipal al servei dels emprenedors de diferents professions vinculats al món de la creativitat i el disseny que aquí hi troben l'espai on fer la seva empresa”

Data publicació: Dijous 30, novembre del 2017


Imatge de la notícia En marxa la Casa de Fusta, un nou espai de coworking per a emprenedors situat al Centre Històric

©Hermínia Sirvent

La Casa de Fusta del Centre Històric, el nou espai de coworking adreçat a emprenedors de Lleida, ja és una realitat. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, i el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, han visitat avui la posada en marxa d’aquesta innovadora iniciativa. Es tracta d’un espai de treball compartit, situat al carrer Cavallers número 51, que té l’objectiu de promoure la creació de sinergies entre emprenedors del món de la creació, la comunicació i la gestió sociocultural, al mateix temps que es potencia la comunicació, la formació i la visibilitat dels i les professionals.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat en la seva intervenció que “la Casa de Fusta i és un espai municipal al servei dels emprenedors de diferents professions vinculats al món de la creativitat i el disseny que aquí hi troben l'espai on fer la seva empresa, tenir la seva taula i ordinador, atendre als clients i treballar en contacte amb altres professionals com ells” i ha assenyalat que suposa un complement als vivers d’empresa tradicionals, que a Lleida ja tenen una trajectòria important vinculada al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny. A més, l’alcalde ha afegit que els preus del lloguer per accedir-hi, entre 40 i 90 euros al mes, “són absolutament assequibles, perquè el que interessa és que els joves creïn les seves empreses, els seus propis llocs de treball”.

Per la seva banda, el regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha destacat que “el projecte sorgeix d’una proposta del Consell Local de Joventut, que demanava un espai al Centre Històric per desenvolupar les capacitats creatives, un compromís que hem acomplert”. La iniciativa forma part també de l’aposta de l’Ajuntament de Lleida per millorar el seu Barri Antic, juntament amb operacions per construir-hi nou habitatge, com les Àrees d’Innovació Social i Urbana, o per potenciar els seus atractius turístics, com la recuperació de la Cuirassa, la posada en marxa del Parador del Roser i la futura Casa del Còmic, també al carrer Cavallers.

El projecte ha esdevingut una oportunitat per redefinir l’encaix arquitectònic d’una construcció ja existent, configurant un nou paisatge del Centre Històric. De fet, s’ha conservat l’estructura de l’edifici existent i s’ha creat una doble façana que dóna resposta als diferents requeriments de límit entre l'interior i l'exterior configurant intervals d'espai que regulen les aportacions tèrmiques a l'edifici a la vegada que conformen la interacció visual entre els espais interiors i l'espai públic.

Cal destacar que la Casa de Fusta s’emmarca dins el Pla de dinamització del Centre Històric que impulsa l’equip de govern de la Paeria, que té l’objectiu de transformar, dinamitzar i promoure la interacció del barri amb la resta de la ciutat. “Aquest nou espai creatiu ha de fer xarxa amb la resta de projectes que s’estan duent a terme al barri”, ha afegit Larrosa.

L'espai compta amb espai per a una vintena de professionals, ampliable fins a 40. De moment, ja s’han incorporat a la Casa de Fusta una desena d’emprenedors del món de la fotografia, el disseny d’interiors, la comunicació audiovisual, la publicitat, la creativitat digital, el coaching i la informàtica, per desenvolupar els seus projectes professionals.

El nou espai de coworking organitza també activitats que poden ser d’utilitat als joves emprenedors, com cursos, exposicions i xerrades, entre altres.

La Casa de Fusta ofereix espais de treball individual, una zona polivalent on es podran desenvolupar activitats diverses -formacions, presentacions, tallers, exposicions, workshops, etcètera-, sala de reunions, terrassa exterior coberta, espai office i serveis. La superfície construïda de l'actuació és de 314 m² amb una superfície útil de 250 m² que es distribueixen amb un espai únic de treball de 160 m², una àrea exterior útil coberta de 70 m², una àrea administrativa i serveis.

El nou espai ofereix als emprenedors diverses modalitats d’ús i preus:

a. Com a ús exclusiu d’un lloc de treball: lloc de treball d’ús exclusiu equipat per la instal·lació fixa d’aparells informàtics i taquilla individual. Preu: 90 € al mes.

b. Ús no exclusiu de lloc de treball a jornada completa: lloc de treball d’ús no exclusiu i taquilla individual. Preu: 60 € al mes.

c. Ús no exclusiu de lloc de treball a mitja jornada: lloc de treball d’ús no exclusiu i taquilla individual. Preu: 40 € al mes.

Les persones interessades en la Casa de Fusta es poden adreçar a la Palma. Centre de Recursos Juvenils on els informarem i poden mirar les bases i sol·licitar plaça a través d’aquest enllaç: http://dom.cat/1ct9

A l'acte de posada en marxa d'aquest equipament ha comptat també amb la participació dels regidors Marta Gispert, José Luis Osorio i Dolors López.

 

Imatge: ©Hermínia Sirvent

Et destaquem...