Centre Històric

Et trobes a:Inici/Centre Històric/Notícies/L’Obert del Centre Històric convida la ciutadania a assaborir un cap de setmana festiu i cultural

L’Obert del Centre Històric convida la ciutadania a assaborir un cap de setmana festiu i cultural

Els tinents d’alcalde Montse Pifarré i Paco Cerdà participen en la inauguració de la desena edició d’aquesta iniciativa que aplega 63 entitats, institucions i empreses del barri antic

Data publicació: Divendres 20, setembre del 2019


Imatge de la notícia L’Obert del Centre Històric convida la ciutadania a assaborir un cap de setmana festiu i cultural

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Un acte que ha inclòs pintura urbana en directe, dansa contemporània i música d’arpa ha donat el tret de sortida a l’Obert, el cap de setmana festiu i culturals que des de fa deu anys aplega les propostes de 63 entitats, institucions i empreses radicades al barri antic de Lleida, amb el propòsit d’atansar la ciutadania al Centre Històric, per tal de donar-lo a conèixer i assaborir la seva essència.

La tinent d’alcalde i regidora del Centre Històric, Montse Pifarré, juntament amb el tinent d’alcalde Paco Cerdà han estat els encarregats d’oficiar la inauguració d’un esdeveniment que actua com a preludi de les Festes de la Tardor i de la Fira de Sant Miquel i al qual també han assistit les regidores Sandra Castro i Carme Valls.

En la inauguració, que ha tingut lloc al carrer Cavallers, han intervingut tres artistes lleidatans: Llukutter (art urbà), Maria Mora (dansa) i Berta Puigdemasa (arpa).

L’Obert és una excel·lent ocasió per redescobrir el Centre Històric. Els principals monuments i equipaments del barri, així com diferents associacions i col·lectius, celebren jornades de portes obertes, visites i activitats especials. Durant aquest cap de setmana es pot visitar l’Escola Bressol del Centre Històric, l’Associació de la Caritat Sant Vicenç de Paül, el Parador de Turisme al Roser, el Centre d’Art la Panera, el Museu de Lleida, el Museu d’Art Jaume Morera, la Galeria d’Art Espai Cavallers, el Cercle de Belles Arts, el Museu de l’Aigua, la Sala Manolo Calpe a la Fecoll, la Capella del Peu del Roser, el Secretariat de Confraries, la Confraria del Crist Agonia i l’Oratori de Nostra Senyora dels Dolors.

També s’han programat recorreguts guiats per la Seu Vella i la Cuirassa, així com una ruta panoràmica per l’Eix Comercial, organitzada per Turisme de Lleida.

Activitats familiars

L’Obert també ha previst una sèrie d’activitats pensades per a tota la família i per als petits de la casa. Entre altres propostes, el Pla de Desenvolupament Comunitari ha organitzat aquesta tarda la construcció d’un mosaic col·lectiu a la plaça de Josep Solans i, al vespre, té previst un concert multicultural a la plaça del Dipòsit.

La Biblioteca Pública ha proposat una visita guiada a l’exposició Caricart, sobre tebeos i novel·la gràfica, mentre que la ludoteca del Centre Històric ha sortit a la plaça Cervantes amb els seus jocs.

El carrer Cavallers acollirà també un mercat medieval durant el cap de setmana i els carrers Lluís Besa i la plaça Aurembiax estaran ocupats dissabte pel Mercat de les Andròmines, paradetes amb roba, pa, productes naturals i tota mena d’objectes. A més, hi haurà dinamització de jocs tradicionals i zumba al carrer Cavallers i a la plaça de Sant Llorenç, i parc infantil amb inflables a l’antic convent de Sant Clara.

Com a activitats familiars, el programa de l’Obert també inclou la VI passejada dels vehicles històrics, una actuació de quatre grups de Kpop (pop coreà), un taller de carotes, la plantada i cercavila dels Gegants de l’Ereta, xocolatades, l’actuació de tambors i bombos de la Casa d’Aragó i el concurs de paelles que organitzen els Castellers de Lleida.

La cursa Trotacentrehistòric, apta per a tots els nivells, permetrà gaudir de l’esport i conèixer els llocs emblemàtics del barri.

Cultura popular i tradicional, música i vermuts

Dins de l’Obert del Centre Històric, els Castellers de Lleida obriran aquesta nit les portes del seu assaig setmanal dels divendres i celebraran la tradicional “Farra Bordeus”, amb l’actuació de Los Hernández i Pastorets Rock.

Durant el cap de setmana s’escau també la recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó, que inclou la celebració del sopar i comiat de solters dels “nuvis” i la cerimònia d’aquest casament històric al Turó de la Seu Vella.

El programa de l’Obert es completa amb una sèrie de vermuts populars, com la vermutada musical de la Fecoll, dissabte al migdia davant la seva seu, un “pintxopote” i amb cites musicals com un ball de swing, una jam session, rumbes i la revetlla del Centre Històric, dissabte a la nit, a la plaça de Sant Llorenç, amb el grup Madison.

Et destaquem...