Centre Històric

Et trobes a:Inici/Centre Històric/Notícies/La Paeria enderroca dos edificis al Centre Històric per avançar en la política d’habitatge al barri

La Paeria enderroca dos edificis al Centre Històric per avançar en la política d’habitatge al barri

Els solars situats entre els carrers Tallada, Boters, Múrcia i Veguer de Carcassona es destinaran provisionalment a aparcament de zona blava, mentre es completen els tràmits per desenvolupar-hi una Àrea d’Innovació Social i Urbana amb 34 nous habitatges.

Data publicació: Dimecres 20, febrer del 2019


Imatge de la notícia La Paeria enderroca dos edificis al Centre Històric per avançar en la política d’habitatge al barri

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida iniciarà demà les obres d’enderroc de l’illa de cases situada entre els carrers Tallada, Veguer de Carcassona i Múrcia, formada per dos edificis (Tallada 18 i Múrcia 15-Veguer Carcassona 6). Es tracta de l’última demolició que queda pendent en aquest espai, que ha estat inclòs dins d’una de les Àrees d’Innovació Social i Urbana (AISU) que impulsa la Paeria per tal de regenerar l’habitatge al Centre Històric.

L’obra, que va a càrrec de l’empresa Ilerbimen SL, s’ha iniciat aquesta setmana amb el desmuntatge de les instal·lacions i demà s’iniciarà l’enderroc en sí, que abasta un espai de 472 m², amb un volum de 1.510,4 m³. Els treballs tindran una durada de 7 dies i inclouen la pavimentació posterior dels solars que quedaran desocupats. El pressupost de les obres d’enderroc és de 47.081,05 euros (IVA inclòs).

Mentre no s’enllesteixen els tràmits urbanístics per desenvolupar aquesta Àrea d’Innovació Social i Urbana, s’aprofitarà per pavimentar el solar resultant de l’enderroc, ampliant així l’aparcament de zona blava que ja hi ha ara al seu voltant i que aquests dies no es podrà fer anar.

L’AISU número 2 abasta els solars compresos entre els carrers Veguer de Carcassona, Múrcia, Tallada i Boters, amb una superfície total de 1.082,85 metres quadrats i un sostre edificable de 3.701,95 m², dels quals 2.738,37 corresponen a ús residencial i 963,58 m² a altres usos compatibles. El nombre d’habitatges previstos és de 34, tots de renda de lliure. L’actuació es troba ara pendent de completar els tràmits urbanístics necessaris.

Et destaquem...