Centre Històric

Et trobes a:Inici/Centre Històric/Notícies/Prosec clou la Primaverada del Centre Històric

Prosec clou la Primaverada del Centre Històric

La plaça Sant Francesc és l’escenari del darrer acte d’una setmana plena d’activitats, que han tingut elements de reflexió i record vers les situacions de desigualtat, barrejat amb un missatge d’esperança. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans s’afegeix i participa dels jocs d’aquesta 13a edició.

Data publicació: Dimarts 16, abril del 2019


Imatge de la notícia Prosec clou la Primaverada del Centre Històric

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Associació Prosec, entitat que gestiona el Pla de Desenvolupament Comunitari i diferents recursos en els àmbits d’educació no formal, educació formal i programes d’orientació i inserció laboral al Centre Històric, ha clos aquesta tarda la 13a edició de la Primaverada a la plaça Sant Francesc, un acte al qual ha assistit el tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans.

La Primaverada és un conjunt d’activitats de caràcter lúdic i educatiu, cultural i esportiu, adreçades a la població infantil i juvenil i llurs famílies i ciutadania, en general, que s’han desenvolupat durant tota la setmana a diferents emplaçaments del barri, i on diferents entitats, serveis i veïns i veïnes del barri, s’han implicat en una o vàries de les fases del projecte.

La finalitat del projecte és obrir el barri del Centre Històric a la resta de la ciutat, reduint la distància socio-emocional dels infants, adolescents i joves, i llurs famílies, cap a la resta de vilatans, afavorint el coneixement i vivències positives, i millorant el concepte de barri (tant cap a la població de la ciutat, com per la mateixa concepció que els veïns i veïnes del barri, tenen cap al seu propi entorn).

Durant aquests anys s’han desenvolupat actuacions en els àmbits científic, artístic, esportiu, musical, dansaire, d’habilitats, culinaris... per tal d’anar elaborant el model de la Primaverada entre tots.

Totes les ‘primaverades’ també han tingut elements de reflexió i de record vers les situacions de desigualtat i persones que ens han deixat, barrejat amb un missatge d’esperança. Aquesta activitat és la que s’ha realitzat aquesta tarda amb l’enlairament del globus dels desitjos a la Plaça Sant Francesc.

Categories: Centre Històric, 2019, Prosec

Et destaquem...