Centre Històric

Et trobes a:Inici/Centre Històric/Notícies/S’obre el pas al carrer del General després de les obres de reurbanització

S’obre el pas al carrer del General després de les obres de reurbanització

L’actuació ha permès posar en valor les restes d’una part de la trama medieval de la ciutat (s. XIII), restaurar el Pilar del General i ampliar l’àrea verda del Turó de la Seu Vella. El projecte, amb un pressupost de prop de 137 mil euros, millora els accessos al Canyeret, connectant l’Eix i el Turó.

Data publicació: Dilluns 13, maig del 2019


Imatge de la notícia S’obre el pas al carrer del General després de les obres de reurbanització

Imatge: ©Javi Martín

El carrer del General ja està obert al pas després de les obres que s’hi han fet, amb una renovació integral. L’actuació ha permès posar en valor les restes arqueològiques d’aquest entorn, donat que el carrer General forma part de la trama medieval de la ciutat, del S. XIII, i ha anat mantenint la seva configuració des del x. XIV fins l’actualitat. La via pertany al sistema d'accessos transversals entre la part baixa del Centre Històric i el Turó de la Seu Vella.

L’objectiu ha estat restituir les funcions d’accés del carrer del General d’acord a les condicions del lloc i realçar les restes conservades i el medi natural. De fet, amb aquesta actuació, s’ha obert un nou pas cap al Canyeret i s’ha ampliat l’àrea verda del Turó de la Seu. El projecte ha inclòs la instal·lació d’una escala que connecta l’Eix amb el Turó i que s’ha conformat sobre l’estructura urbana viària, amb 15 metres de desnivell.

Els treballs també ha previst la restauració del Pilar del General, adossat a l’estructura medieval dels Porxos. Es tracta d’un element arquitectònic de rellevància, ja que és on s’hi penjaven anuncis de la Diputació Local de Lleida i el lloc d’alguns escarnis públics.

La intervenció, executada per l’empresa B-Biosca, s’ha fet sobre una superfície de 296.51 m2 i ha tingut un pressupost de prop de 137 mil euros.

Et destaquem...