MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Entrega dels Premis Horta de Lleida 2023

Entrega dels Premis Horta de Lleida 2023

Els guardons, que celebren enguany la seva 7a edició, han reconegut l’emprenedoria encapçalada per una dona a Neus Betriu, a la innovació en l’activitat agrària a Josep Valls (Hortivalls) i, a la trajectòria en promoció i desenvolupament a Francesc Rosselló. L’alcalde ha remarcat en el seu discurs la tasca de les persones que fan possible la vida i el desenvolupament de projectes i iniciatives a l’Horta de Lleida.

Data publicació: Dijous 02, febrer del 2023


Imatge de la notícia Entrega dels Premis Horta de Lleida 2023

Els guardons, que celebren enguany la seva 7a edició, han reconegut l’emprenedoria encapçalada per una dona a Neus Betriu, a la innovació en l’activitat agrària a Josep Valls (Hortivalls) i, a la trajectòria en promoció i desenvolupament a Francesc Rosselló

L’alcalde ha remarcat en el seu discurs la tasca de les persones que fan possible la vida i el desenvolupament de projectes i iniciatives a l’Horta de Lleida

 

 

Aquest migdia s’ha fet entrega dels Premis Horta de Lleida 2023, que enguany celebren la seva 7a edició. La cerimònia de lliurament dels guardons ha tingut lloc en el marc dels actes de la festivitat de Sant Antoni Abat, al Palau de Congressos de la Llotja, en un dinar que ha aplegat uns 200 assistents.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha volgut posar en valor en el seu discurs la tasca de les persones: en concret de les dones en l’àmbit de l’emprenedoria i la pagesia i, en general, d’aquells que desenvolupen projectes i iniciatives a l’Horta. Pueyo ha reconegut també el talent, el lideratge i la capacitat d’atreure empreses i projectes a aquesta corona verda que envolta la ciutat de Lleida.

Per la seva part, el Regidor de l’Horta, David Melé, ha reflexionat sobre el sentiment de pertinença i l’orgull del territori que suposa comptar amb una zona com l’Horta al municipi de Lleida, celebrant la 7a edició dels Premis Horta que ajuden a promoure l’activitat i la vida en aquest indret.

Els premis han estat lliurats pel paer en cap, el primer tinent d’alcalde Toni Postius, el Regidor de l’Horta David Melé i el president de l’Associació “Els Pagesos”, Marc Vives. Així, els guardonats han estat Neus Betriu, Josep Valls (Hortivalls) i Francesc Rosselló.

A la cerimònia d’entrega de premis també han assistit el tinent d’alcalde Paco Cerdà, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, el regidor socialista Joan Queralt, el regidor del grup municipal del PP Xavier Palau i, el vicepresident de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi.

Els Premis Horta de Lleida tenen com a objectiu guardonar i reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen o han treballat pel desenvolupament de l'Horta de Lleida, des del punt de vista agrari, com cultural o qualsevol altre aspecte remarcable.

Els guardonats amb els Premis Horta de Lleida 2023

Neus Betriu ha estat guardonada en la seva menció especial de dona de l’Horta, per l’emprenedoria en empresa familiar dedicada  a la venda al detall, al mercat i la seva adaptació a les eines de comercialització en línia. En el seu discurs, Betriu ha volgut agrair i remarcar el paper de la família i les generacions futures en el desenvolupament de l’activitat agrària i la pagesia.

Josep Valls,  de l’empresa lleidatana Hortivalls, ha rebut el Premi a la innovació en l’activitat agrària de l’Horta per la seva tradició pagesa i la seva transformació ferma cap al cultiu d’hortalisses provinents d’altres indrets del món.

Francesc Rosselló ha estat distingit amb el Premi en reconeixement a la trajectòria de promoció i desenvolupament de l’Horta de Lleida, com a una de les persones fundadores de la Comissió de l’Horta de la FAVLL, activista veïnal durant més de trenta anys i membre fundador de l’associació de productors de l’Horta de Lleida.

Manolo Zamora s’ha endut la insígnia de l’Associació Cultural Recreativa “Els Pagesos”, com a artista responsable de l’elaboració del cartell de la Festa de Sant Antoni d’enguany.

 

Imatges relacionades

Et destaquem...