Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/Joan Pifarré presenta els ‘Secrets de L’Horta’ al Centre Cívic de Balàfia

Joan Pifarré presenta els ‘Secrets de L’Horta’ al Centre Cívic de Balàfia

Els tinents d’alcalde Jaume Rutllant, Montse Pifarré i Anna Campos assistiran a la presentació d’un llibre que aproxima el lector a les vivències i les tradicions que atresora aquest espai agrari i natural que és un gran desconegut de Lleida.

Data publicació: Dimarts 28, gener del 2020


Imatge de la notícia Joan Pifarré presenta els ‘Secrets de L’Horta’ al Centre Cívic de Balàfia

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El Centre Cívic de Balàfia ha acollit aquest vespre la presentació del llibre de Joan Pifarré ‘Secrets de l’Horta’, un recull de fets històrics, anècdotes i curiositats d’aquest territori singular de Lleida. L’autor presenta aquest recull ordenat cronològicament però no la seva intenció no ha estat fer un llibre d’història convencional sinó una aproximació propera a la realitat, les vivències i les tradicions que atresora aquest espai agrari i natural que és un gran desconegut de Lleida.

Personatges històrics com l’emperador romà Juli Cèsar, el comte Ramon Berenguer IV, Pere I, Pere Cavassèquia, Miquela Sassala, Jaume I, Felip V, Carles V, el marquès de Blondel, les pageses Mercè Rovira i Joana Marquès o la castellera Helena Llagostera, formen part del relat vital de l’Horta de Lleida. Perquè l’Horta té aquesta oportunitat de mostrar com ha sigut de decisiva en molts moments històrics i com d’importants han estat les tradicions de pagès al llarg de la nostra història. Així doncs, el llibre mostra aquest llegat “agrocultural”.

Els tinents d’alcalde Jaume Rutllant, Montse Pifarré i Anna Campos, així com el regidor Xavier Palau, han assistit a l’acte que ha tingut lloc a la Biblioteca del Centre Cívic, el qual ha estat conduït per Jos Farreny. Abans que l’autor fes una explicació de la seva obra, el president veïnal, Toni Baró, ha llegit una poesia que ha dedicat a Pifarré; l’editor Lluís Pagès ha comptat la vàlua d’aquest llibre que és molt nostres, del territori, i l’historiador Joan Ramon González, ha fet una semblança de l’obra, en la qual ha intervingut com a assessor.

Et destaquem...