Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/L’Ajuntament de Lleida celebra el primer Parking Day en 14 zones de la ciutat

L’Ajuntament de Lleida celebra el primer Parking Day en 14 zones de la ciutat

Els ciutadans prenen la zona blava per fer activitats lúdiques, comercials o personals. La Paeria presenta la nova targeta per poder recarregar els vehicles elèctrics en els punts habilitats en la Fira de la Mobilitat Sostenible.

Data publicació: Dilluns 07, octubre del 2019


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida celebra el primer Parking Day en 14 zones de la ciutat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Els lleidatans i lleidatanes aprofiten avui la celebració del primer Parking Day, per ocupar 14 espais de la zona blava on poder desenvolupar accions lúdiques, comercials o simplement personals.

El Parking Day és una acció de ciutat educativa i reivindicativa que compta amb la participació d’establiments comercials, entitats, col·lectius i ciutadans en general, amb l’objectiu de posar de manifest que els espais que actualment les ciutats dediquen als vehicles poden tenir molts altres usos socials i lúdics.

L’acció consisteix a transformar de forma temporal espais que són habitualment places d’aparcament de zona blava al carrer en altres formes d’espai públic, destinades als vianants, com mercadets de botiguers, petits parcs o jardins, espais culturals i de lleure, terrasses, o per fer tallers entre moltes altres possibilitats, sempre amb un clima festiu i el propòsit de reclamar un model de ciutat més centrat en les persones i en cuidar el medi ambient.

El regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, s’ha congratulat com s’està desenvolupant la jornada i ha agraït l’interès dels participants en decorar i habilitar amb imaginació l’espai urbà ocupat.

Castro, que ha assistit juntament amb el tinent d’alcalde Sergi Talamonte a la segona Fira de la Mobilitat Sostenible, que avui es desenvolupa a l’esplanada de la Llotja, ha aprofitat aquest esdeveniment per presentar la nova targeta per fer la recàrrega dels vehicles elèctrics a la ciutat, quelcom que fins ara estava reservat només als ciutadans empadronats a Lleida. “El que hem fet amb aquesta targeta és donar oportunitats perquè tothom que vingui a Lleida habitualment o treballi a la ciutat pugui fer la seva recàrrega en els punts habilitats”, ha dit Joan Ramon Castro.

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat ha anunciat que aviat entrarien en servei els dos punts de recàrrega de l’avinguda de Pinyana i que la Paeria continuaria instal·lant-ne de nous, ja que és una demanda de la ciutadania i una necessitat amb l’increment que s’espera de la flota de vehicles elèctrics i híbrids. En l’actualitat hi ha un centenar de cotxes d’aquestes característiques censats a la ciutat, segons el regidor Castro. Tall de veu Joan R. Castro.

La Fira de la Mobilitat

Per la seva part, el tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Energètica, Sergi Talamonte, ha assenyalat que la celebració de la segona edició de la Fira de la Mobilitat Sostenible i Segura era una oportunitat per tots aquells que optessin per un vehicle elèctric i cerquessin informació, ja que en la trobada participen sis concessionaris de la ciutat amb una desena de models.

Talamonte ha dit que l’adquisició era una inversió rendible pel consumidor que vol canviar de cotxe, perquè “a la llarga s’acaba amortitzant. Tot i això, el regidor de Transició energètica ha dit que fer aquest pas també és una manera molt personal de contribuir a la lluita contra l’escalfament global del planeta, les emissions de monòxid de carboni i la contaminació acústica”, ha dit el regidor, que ha explicat la sorpresa de molts ciutadans en adonar-se de la carència de soroll ambiental d’aquests vehicles.

Una de les activitats de la Fira ha estat el recorregut de vehicles elèctrics i híbrids des de la Llotja fins a la Seu Vella, en el qual han participat una vintena d’usuaris amb els seus propis cotxes. Tall de veu Sergi Talamonte.

Et destaquem...