MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/L’Ordenança reguladora dels usos i activitats de l’Horta de Lleida encara la seva fase final

L’Ordenança reguladora dels usos i activitats de l’Horta de Lleida encara la seva fase final

La Comissió Territorial per l’Horta dona compte de les al·legacions presentades a l’ordenança

Data publicació: Dimecres 26, gener del 2022


Imatge de la notícia L’Ordenança reguladora dels usos i activitats de l’Horta de Lleida encara la seva fase final

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La reunió d’aquest dimarts de la Comissió Territorial per l’Horta de Lleida ha donat compte de les al·legacions presentades a l’Ordenança reguladora dels usos i activitats de l’Horta que, per tant, encara la seva fase final.

El regidor d'aquest àmbit, David Melé, ha valorat molt positivament la voluntat dels membres de la comissió d´aconseguir un ampli consens, com va haver-hi en la seva aprovació inicial i ha emplaçat a la propera comissió del mes de Febrer per votar el document definitiu que caldrà ser ratificat per la Comissió d´Urbanisme i pel Ple.

L’objectiu de la ja coneguda com a Ordenança de l’Horta és regular la convivència entre les persones que viuen, treballen o gaudeixen d’aquest espai natural que defineix el municipi de Lleida. El text concreta les normes que s’han de complir en àmbits com la xarxa viària de camins, les telecomunicacions, la conservació de les finques i el paisatge. També estableix les normes que han d’harmonitzar les activitats que s’hi desenvolupen.

La visió del veïnat i agents implicats

El document incorpora la visió i la participació dels veïns i veïnes, dels agents implicats (sindicats, entitats, partides...) i dels partits amb representació municipal.

La redacció es va iniciar l’11 de novembre de 2019 i el text final és el resultat d’una àmplia participació i de la incorporació de totes les sensibilitats.

L’Ordenança de l’Horta va ser aprovada inicialment en el Ple de l’Ajuntament de Lleida del 28 de maig de 2021 i es va publicar al DOGC número 8441 de 22 de juny de 2021, que va donar pas a un període d’exposició pública de 30 dies. Una vegada finalitzat, s’han registrat un total de 20 al·legacions al text de l’ordenança de l’Horta.

Reglament detallat

El text pretén aconseguir un espai de qualitat equilibrat a l’entorn de la ciutat de Lleida, integrat en el territori i en harmonia amb el medi natural i els seus valors paisatgístics.

Així doncs, estableix el marc normatiu referencial per regular les activitats i els usos que s’hi desenvolupen i pretén ordenar-ne i establir-ne les condicions amb què ho fan amb un grau de detall al qual no arriben ni el planejament urbanístic ni les normatives sectorials vigents.

Amb aquest propòsit, l’Ordenança vol ser un instrument que faci possible el respecte a l'activitat agrària i ramadera, als recursos que utilitza, a l’ecosistema on es desenvolupa i al paisatge que genera i vol afavorir la convivència cívica entre el mateix sector agrari i entre aquest i la població del seu entorn, els visitants i els transeünts, així com amb aquells veïns que tenen l’Horta com a lloc de residència.

Així mateix, l’Ordenança també té per objecte la regulació dels usos i activitats a l’Horta de Lleida per a l’adequada protecció, promoció i millora del territori i de l’activitat agrària que li és pròpia, d’acord amb el Planejament urbanístic municipal, així com les corresponents normatives sectorials, i d’acord amb els objectius i línies estratègiques establerts al Pla d’usos de l’Horta de Lleida, per tal de concretar aquells aspectes que ho requereixen.

Àmbit d’aplicació

L’àmbit d’aplicació de l’Ordenança és el sòl no urbanitzable de Lleida i el sòl urbanitzable no delimitat mentre no se’n porti a terme la delimitació.

Pel que fa als àmbits territorials de les EMD de Sucs i de Raïmat, aquesta ordenança els serà aplicable en els aspectes que específicament no quedin regulats de forma expressa per les seves ordenances pròpies.

El text proposat per a l’aprovació definitiva és el que fou objecte d’aprovació inicial amb la incorporació de les propostes i al·legacions que disposen d’informe favorable per part dels serveis tècnics.

Et destaquem...