REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La Comissió Especial per l’Horta de Lleida aborda els efectes de la llei de residus i sols contaminants

La Comissió Especial per l’Horta de Lleida aborda els efectes de la llei de residus i sols contaminants

Una gàbia elaborada per l’IMO es posarà a disposició dels veïns i veïnes de l’Horta per ajudar en el control dels porcs senglars

Data publicació: Dimarts 27, setembre del 2022


Imatge de la notícia La Comissió Especial per l’Horta de Lleida aborda els efectes de la llei de residus i sols contaminants

Imatge: (c) IMO

La Comissió Especial per l’Horta de Lleida, celebrada avui, ha tractat les conseqüències que pot tenir en aquest territori l’aplicació de la llei 7/2022 de 8 d’abril de residus i sols contaminants per a una economia circular.

Els membres de la comissió han manifestat la seva inquietud davant d’aquesta llei, ja que la crema de restes d’esporga i altres de vegetals és una activitat generalitzada dins del sector agrícola. Conscients de la importància que les cremes poden tenir per al control d’incendis i de plagues, tot i que la llei ho contempla, la Comissió s’ha compromès a fer seguiment de l’aplicació d’aquesta norma amb els departaments competents.

Dia de l'Horta a la Fira de Sant Miquel

El regidor David Melé també ha informat dels actes previstos en el Dia de l’Horta, el pròxim 1 d’octubre, dins de la Fira Sant Miquel.

En destaquen una ponència sobre l’evolució del projecte de les Càmeres de l’Horta, la presentació del projecte de les rutes turístiques i un vermut gurmet amb productes de l’Horta.

Controls dels senglars

Un altre dels temes tractats ha estat la problemàtica que els porcs senglars provoquen en els cultius. David Melé ha destacat la col·laboració entre les diferents institucions i regidories implicades en el control de la fauna en la zona de seguretat de l’Horta i ha subratllat la feina que realitzen els agents rurals i el departament d’Acció Climàtica de la Generalitat.

Fruit del treball conjunt de les Regidories de Transició Ecològica, Horta i Ocupació per gestionar el control dels senglars a l'Horta, l’Institut Municipal d’Ocupació ha elaborat una gàbia que es facilitarà als veïns i veïnes que la demanin. Els interessats ho han de fer a través del tràmit digital de paeria.es "Sol·licitud d'autorització de caça per danys". Una vegada feta la captura de l'animal, aquest es posa a disposició dels agents rurals.

Et destaquem...