Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/La Comissió Territorial de l'Horta presenta la proposta de treball per a la redacció de l'Ordenança de l'Horta

La Comissió Territorial de l'Horta presenta la proposta de treball per a la redacció de l'Ordenança de l'Horta

El president de la Comissió, David Melé, ha destacat que es redactarà sense cap pressa i amb la voluntat que hi hagi la màxima participació i consens.

Data publicació: Dimecres 18, setembre del 2019


Imatge de la notícia La Comissió Territorial de l'Horta presenta la proposta de treball per a la redacció de l'Ordenança de l'Horta

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El govern municipal ha donat avui a conèixer la proposta de treball per a la redacció de l'Ordenança de l'Horta, en la primera reunió de treball d'aquest mandat de la Comissió Territorial de l'Horta de Lleida, que ha estat presidida per David Melé, i ha comptat també amb la participació del regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro.

El document s'ha presentat a la Comissió, perquè els grups polítics municipals i els representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) puguin conèixer-lo i fer-ho les aportacions que considerin convenients. En aquest sentit, Melé ha volgut deixar clar que la seva redacció s'abordarà "sense gens de pressa", per tal que "tothom hi pugui participar" i s'aconsegueixi un bon text.

El president de la Comissió ha assenyalat que aquest document respon als objectius i les línies estratègiques del Pla d'Usos de l'Horta de Lleida, que va ser aprovat al ple de la Paeria amb un ampli consens al novembre de l'any 2017 i que fixava entre les tasques a abordar l'elaboració d'una "ordenança municipal de l'Horta de Lleida, per millorar les relacions entre usos, activitats i valors".

L'objectiu de l'ordenança, doncs, és regular la convivència entre la gent que viu, treballa o gaudeix de l'Horta, prioritzant les activitats agrícoles i ramaderes que en són pròpies. Concretarà totes les normes a complir en àmbits com l'estructura de les xarxes viàries, les telecomunicacions, la conservació de les finques i el paisatge, entre molts d'altres aspectes. A més, fixarà quines han de ser les normes que harmonitzin les activitats que s'hi desenvolupen.

El regidor Joan Ramon Castro ha remarcat que caldrà informar i donar temps per tal que tots els actors implicats (veïns i veïnes, associacions, sindicats, institucions, etc.) participin en la redacció d'aquest document. Un cop es tinguin totes les aportacions, s'iniciarà un procés participatiu "perquè tothom pugui dir la seva, un procés que ens ha de dur a regular i preservar la convivència en aquest espai únic i singular".

Josep Maria Baiget, vicepresident d'aquesta comissió, ha destacat també que el document definitiu ha de garantir la convivència i promoure, entre altres, l'agroturisme i la consolidació de l'agricultura i la ramaderia. Per la Seva banda, Marina Pifarré, representant del Comú de Lleida, ha assenyalat que confia que l'Ordenança de l'Horta compleixi, entre d'altres, amb l'objectiu de gaudir "d'una horta viva, consolidada i agermanada amb la ciutat".

En el decurs de la reunió, l'equip de govern i els diferents grups municipals han mostrat la seva voluntat d'incidir en aspectes com el manteniment de camins i marges, garantir la seguretat i la millora dels serveis bàsics, com ara la disponibilitat de connexió a internet.

Així mateix, la Comissió Territorial de l’Horta ha convidat Anna Aragonés i Dolors Comes, en representació de les Dones de l’Horta de Lleida, que han explicat els actes que se celebraran amb motiu del Dia Internacional de les Dones Rurals 2019, previstos per als dies 15 i 19 d’octubre.

Et destaquem...