REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La flota d’Autobusos de Lleida incorpora tres vehicles híbrids

La flota d’Autobusos de Lleida incorpora tres vehicles híbrids

Data publicació: Dimecres 26, octubre del 2022


Imatge de la notícia La flota d’Autobusos de Lleida incorpora tres vehicles híbrids

Imatge: (c) Mario Gascón

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha destacat que amb aquests ja són 16 els busos amb tecnologia elèctrica, un terç de la flota, i que aquesta xifra seguirà augmentant ben aviat

Està prevista l’adquisició de 5 autobusos elèctrics nous entre 2023 i 2024, i s'ha demanat ajut per 3 autobusos elèctrics nous més en el marc dels fons Next Generation


La flota d’Autobusos de Lleida incorpora des d’avui tres vehicles híbrids, que permetran seguir avançant en la reducció de les emissions contaminants que genera el transport públic a la ciutat. Amb aquests busos, ja són 16 que circulen per Lleida amb tecnologia elèctrica (13 de la marca Volvo i 3 de la marca Vectia), un terç dels 49 que conformen la flota.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i del regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, han assistit aquest migdia a un acte de presentació d’aquests vehicles. Pueyo ha assenyalat que la incorporació d’aquests vehicles híbrids implica “un compromís decidit pel transport públic i per la seva transformació energètica” i ha destacat que “en els pròxims anys viurem una transformació en la major part de les ciutats europees i a Lleida també, i aquesta transformació haurà de passar per la millora en tots els sentits del nostre sistema de transport públic”.

Aquests tres vehicles els aporta l’empresa concessionària del servei, Moventis, sense que tinguin cost per a l’Ajuntament, en compliment dels acords previstos en la pròrroga de la concessió signada aquest mes de juny. A més, l’Ajuntament ja ha dut a terme l’adquisició de 5 autobusos elèctrics nous, que es rebran entre 2023 i 2024, gràcies a les ajudes dels fons Next Generation, i s'ha demanat ajut per a la compra de 3 autobusos elèctrics més.

Pel que fa als tres vehicles que s’incorporen ara, tots tres tenen les mateixes característiques tècniques, són de la marca Volvo i estan adaptats amb entrada sense escales en les tres portes d’accés al vehicle i amb una rampa elèctrica a la part central per a persones amb discapacitats.

Cadascun dels autobusos té una mida de 12 metres de llarg, compta amb seients per a 26 places i dues zones de cadira de rodes. Pel que fa a la tecnologia, fan anar un sistema híbrid paral·lel amb motor Volvo D5K240 Diesel i motor elèctric I-SAM.

Aquest són els primers vehicles que s’incorporen a la flota durant aquest mandat, els darrers vehicles nous que es van incorporar es van presentar al gener de 2019.

Et destaquem...