MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La Paeria descarta ampliar la vianalització del carrer Pi i Margall en aquest mandat

La Paeria descarta ampliar la vianalització del carrer Pi i Margall en aquest mandat

Els tinents d’alcalde Toni Postius i Sandra Castro i el regidor Joan Ramon Castro han mantingut aquesta tarda una trobada amb veïns i comerciants de la zona i els han explicat que aquesta actuació no s’abordarà durant aquesta mandat i que per fer-la caldrà consens veïnal

Data publicació: Divendres 04, novembre del 2022


Imatge de la notícia La Paeria descarta ampliar la vianalització del carrer Pi i Margall en aquest mandat

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, i la regidora de barri, la tinent d’alcalde Sandra Castro, han assegurat aquesta tarda que la Paeria no té previst abordar en aquest mandat la conversió de tot el carrer Pi i Margall en zona per a vianants i que, en tot cas, aquesta actuació no es durà a terme sense consens amb el veïnat.

Així ho han fet saber en la reunió que han mantingut amb la Plataforma en defensa del pàrquing de l’Auditori, a petició d’aquest grup de veïns i comerciants per tractar sobre la reorganització viària d’aquest zona.

“Els hem informat que en aquest mandat aquesta qüestió no s'abordarà. En aquests moments no és una prioritat treballar-hi i per tant ho deixem pel proper mandat. En tot cas, cal fer un procés participatiu, consultar els veïns i veïnes i hi ha d'haver acord”, ha assenyalat Sandra Castro.

En la mateixa línia, Postius ha confirmat que “aquesta carpeta està tancada pel que queda de mandat” i que un projecte d'aquestes característiques “no es pot fer si no hi ha un consens veïnal, i els informes tècnics necessaris. Recordem que en aquest tram de carrer s’hi troba un centre sanitari i que l’entrada d’ambulàncies i vehicles s’ha d’estudiar des de totes les vessants i cal buscar també la sinergia amb el sector hospitalari que es veuria afectat per aquest canvi”, ha afegit.

Durant la reunió també s’ha informat els veïns que tampoc està previst tornar a reprendre la reforma de la plaça de l’Auditori i la supressió de l’aparcament existent, que també havia aixecat força neguit, ha explicat Postius, entre veïns, comerciants i les famílies del Conservatori i l’Escola Municipal de Música.

També s’ha explicat les obres que s’estan duent a terme de millora de la plaça de l’Auditori i el pròxim inici a partir de les properes setmanes de la remodelació de l’avinguda Prat de la Riba amb fons europeus Next Generation, en especial el tram que va del CAP fins a Príncep de Viana, on els vianants disposaran d’espais molt més amplis, ha destacat Postius.

Et destaquem...