MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La Paeria posa en marxa el Protocol d’Actuacions de Vialitat Hivernal

La Paeria posa en marxa el Protocol d’Actuacions de Vialitat Hivernal

El consistori ha iniciat les inspeccions i estesa de fundents a les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat, així com als ponts i passarel·les

Data publicació: Dijous 02, febrer del 2023


Imatge de la notícia La Paeria posa en marxa el Protocol d’Actuacions de Vialitat Hivernal

 

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa, aquest cap de setmana, el Protocol d’Actuacions de Vialitat Hivernal amb motiu de les baixes temperatures registrades. D’aquesta manera, la Paeria ha iniciat inspeccions i estesa de fundents a les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat, com per exemple la N-II, LL-11, N-230, N-240, C-230 i L-702, entre d’altres. També s’ha activat l’estesa de fundents als ponts i passarel·les que creuen el Riu Segre al seu pas per Lleida.

Una altra de les mesures previstes en casos de temperatures per sota dels 0 graus és la modificació del sistema de neteja viària, que passaria de fer-se amb aigua a fer-se en sec en cas que sigui necessari.

El consistori lleidatà també ha activat el Pla Iglú en situació 1 per les baixes temperatures registrades els darrers dies.  L’objectiu del Pla Iglú és prevenir les conseqüències que el fred pot tenir en la població amb pocs recursos, amb una situació precària pel que fa a l’habitatge, i oferir els recursos necessaris perquè no en rebi les conseqüències i rebi l’atenció adient..

La mitjana de persones ateses aquesta passada setmana ha estat de 90. El dia que s’ha registrat un major nombre de persones acollides al Pla Iglú ha estat el passat 18 de gener, amb 96 persones -91 homes i 5 dones. El dia amb un menor nombre de persones ateses va ser el passat 5 de gener, amb 60 persones usuàries dels serveis del Pla Iglú que ofereix l’Ajuntament de Lleida.

D’altra banda, s’ha donat per finalitzada la fase d’Alerta derivada de les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i s’ha desactivat el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT). Tot i així, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s’ha activat el Pla especial d'Emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en situació de Prealerta.

Saber-ne més >>

Et destaquem...