Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/La Paeria presenta recurs de revisió d’ofici davant la CHE de les obres de modernització del canal de Pinyana

La Paeria presenta recurs de revisió d’ofici davant la CHE de les obres de modernització del canal de Pinyana

La Comissió de l’Horta serà presidida per primera vegada per una dona, Mireia Valls.

Data publicació: Dimecres 19, febrer del 2020


Imatge de la notícia La Paeria presenta recurs de revisió d’ofici davant la CHE de les obres de modernització del canal de Pinyana

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El passat 14 de juny la Junta de Sequiatge va adjudicar el projecte constructiu actualitzat de la modernització del reg de la demarcació de Lleida de la Junta de Sequiatge del Canal de Pinyana TM de Lleida Sector A (Lot 2). L’Ajuntament té en la zona afectada per la modernització del regadiu un total de 50,59 hectàrees. Com a propietari, li correspon una aportació proporcional al nombre d’hectàrees que posseeix. Aquesta aportació s’articularà mitjançant un conveni entre la Junta de Sequiatge i la Paeria que actualment s’està tramitant. En el marc d’aquesta tramitació, la Paeria va sol·licitar un informe jurídic al Col·lectiu Ronda per determinar la legalitat del procediment d’adjudicació davant els dubtes sobre si cal complir la legislació de contractació pública en una obra d’aquesta envergadura que acabarà tenint un ús públic i social.

La Regidora de Contractació i lluita contra la corrupció, Elena Ferre, presentarà a la Comissió de transparència tota la informació al respecte. Fruit dels informes i anàlisis jurídics que s’han efectuat i que es preveu que concloguin en els propers dies. També restem a l’espera que la CHE resolgui, com a òrgan competent, el recurs presentat.

L’obra va ser licitada per la Junta de Sequiatge durant el mandat anterior de la Paeria i adjudicada el dia abans de la presa de possessió del nou govern municipal. L’obra va ser adjudicada a l’oferta del tram més car.

Pel que fa a la nova presidència de la Comissió de l’Horta, Mireia Valls i Alba, rellevarà David Melé en aquest càrrec i serà la primera dona a fer-ho. Valls és veïna i presidenta de l’Associació de Veïns de la partida de Butsènit i col·labora amb diverses entitats i associacions vinculades a l’horta de Lleida.

Altres punts de la Comissió de l’Horta

A la Comissió també s’ha donat compte del Ple extraordinari de l’Horta que es va celebrar el passat 12 de febrer, s’ha parlat dels treballs relatius a la campanya de temporers i l’ampliació del període d’aportacions de l’Ordenança de l’Horta fins al 28 de febrer.

Finalment també s’ha aprovat per unanimitat la proposta del grup municipal del PP de suport al sector carni a Lleida per a un consum responsable i per una aposta decidida per afavorir el consum de productes de proximitat.

Et destaquem...