REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/La Paeria se suma als municipis de l’AP-2 per demanar compensacions per la pèrdua de l’IBI

La Paeria se suma als municipis de l’AP-2 per demanar compensacions per la pèrdua de l’IBI

El regidor Joan Ramon Castro ha participat en la reunió d'avui amb els municipis afectats on s’ha decidit crear una associació per reclamar algun tipus de compensació per la no pròrroga de les concessions en aquesta via ràpida

Data publicació: Dijous 03, juny del 2021


Imatge de la notícia La Paeria se suma als municipis de l’AP-2 per demanar compensacions per la pèrdua de l’IBI

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida se suma als municipis de l’autopista AP-2 per demanar al Govern de l’Estat compensacions per la pèrdua en els ingressos de l’IBI (impost de béns immobles). El regidor de Mobilitat, Trànsit i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, ha participat en la reunió que s’ha mantingut aquest dimecres amb els representants dels 16 ajuntaments de les poblacions afectades per la no pròrroga de les concessions a l’autopista. En aquesta reunió s’ha decidit que s’agruparan en una Associació per tirar endavant amb les reclamacions. La creació d’aquesta entitat permetrà començar a treballar en una direcció més definida i, alhora, s’estarà en contacte amb la resta de poblacions catalanes on també s’aplicarà la mesura.


L’aixecament del peatge de l’AP-2, que s’aplicarà al setembre, implica les comarques del Segrià i les Garrigues, que és per on passa aquesta via ràpida a Lleida i s’ha quantificat que es deixarà d’ingressar uns 1,3 milions d’euros.

Castro ha indicat que ‘la Paeria anirà a una amb la resta de poblacions en allò que es decideixi per reclamar algun tipus de compensació a l’Estat. Hi ha casos, no és el de Paeria, en què es perdrà fins a un 20% del pressupost municipal”. Són municipis petits amb llargs trams d’autopista, que veuran desequilibrat el seu pressupost. Segons ha dit, s’està valorant un informe jurídic per veure’n la viabilitat i per decidir quines actuacions es poden emprendre. La pròxima reunió es farà en dues setmanes.

Categories: compensació IBI, AP-2, 2021

Et destaquem...