REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Notícies/Prova pilot de la Paeria per evitar abocaments de runa a l'Horta

Prova pilot de la Paeria per evitar abocaments de runa a l'Horta

A proposta de la Comissió de l’Horta de la FAVLL, s'ha instal·lat un contenidor a la cruïlla dels Tres Pontets perquè no s’abandonin runes i materials d’obra als camins i finques, facilitar-ne la recollida i minimitzar l’impacte a l’entorn

Data publicació: Divendres 12, agost del 2022


Imatge de la notícia Prova pilot de la Paeria per evitar abocaments de runa a l'Horta

La Paeria ha posat en marxa una prova pilot a l’Horta de Lleida amb la instal·lació d’un contenidor per evitar l’abandonament de runes i materials d’obra als camins i finques de les diferents partides. Es tracta d’una caixa-contenidor de 15 m3 que s'ha ubicat a la cruïlla dels Tres Pontets, prop d’una àrea d’aportació de contenidors. Així, es facilita la recollida de materials diversos que es puguin generar en aquest entorn i minimitza l'impacte en aquest espai natural. La iniciativa s’ha dut a terme a proposta de la Comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL).

El regidor de l´Horta, David Melé, acompanyat del president de l’esmentada Comissió, Francesc Montardit, i de la presidenta de l´AV de la Partida Mariola, Marina Pifarre, ha valorat positivament els primers resultats de l'actuació. Melé ha explicat que s’està avaluant el funcionament de les primeres setmanes per implementar la mesura en altres zones. En aquest sentit, ha dit que ja s’han realitzat diversos buidatges, fet que demostra un ús freqüent del contenidor. Melé ha recordat que una de les prioritats de la Regidoria és controlar i evitar actes incívics a l’Horta i que estan implantant actuacions com aquesta que serveixin per reduir-ne l’impacte.

La caixa-contenidor disposa d’un accés a peu pla per facilitar el dipòsit dels materials i es troba senyalitzada indicant allò que es pot dipositar. Els serveis de recollida de l’Horta, quan detecten que està plena, la retiren per buidar-la. Cal recordar que els materials d’obra i runes de petites obres particulars es poden portar de forma gratuïta a la deixalleria municipal de Pardinyes, a la carretera de Corbins Km 1.

Categories: abocaments de runa, 2022, Horta

Et destaquem...