Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta

Et trobes a:Inici/Mobilitat Vialitat Trànsit i Horta/Notícies/Quatre persones detingudes per pagaments fraudulents a parquímetres arran d'una denúncia de la Paeria

Quatre persones detingudes per pagaments fraudulents a parquímetres arran d'una denúncia de la Paeria

Els Mossos d'Esquadra han procedit a la seva detenció després de la investigació iniciada a finals de desembre de l’any passat per l'alerta de l'ajuntament per males praxis a la zona blava. Els detinguts oferien anul·lar denúncies a canvi de menys diners. La quantitat defraudada supera els 10.000 euros. L’Ajuntament de Lleida deixa d’ingressar uns 90.000 euros a l’any per aquest tipus de frau.

Data publicació: Dimecres 14, octubre del 2020


Imatge de la notícia Quatre persones detingudes per pagaments fraudulents a parquímetres arran d'una denúncia de la Paeria

Imatge: ©Laciutat.cat

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts un home, de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i simulació de delicte. La detenció és el resultat d'una investigació oberta a finals de desembre de l'any passat quan des de la Regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta de l'Ajuntament de Lleida van denunciar l'ús fraudulent de targetes de crèdit per fer pagaments en parquímetres de Lleida. Segons una primera valoració, els perjudicis econòmics serien superiors als 6.700 euros. El detingut passarà durant les properes hores a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


El regidor d’aquesta àrea, Joan Ramon Castro, ha afirmat que des de l’Ajuntament s’està amatent per fer aflorar enganys o males praxis, sigui en l’àmbit que sigui, per posar-ho en mans dels cossos de seguretat i s’apliquin les mesures corresponents. Castro ha explicat que, quan sigui possible, es posarà amb celeritat a disposició dels agents la documentació per esclarir assumptes d’aquest tipus, com es va fer al desembre. “Per la nostra part, ha dit, posarem tot allò que sigui necessari per col·laborar-hi i aturar aquestes pràctiques delictives que van en detriment i perjudiquen la ciutat i la seva ciutadania.” Castro ha felicitat el cos autonòmic per l’esforç i la implicació en aquesta investigació que ha permès la detenció de quatre persones.

Tal com han informat els Mossos, els agents van comprovar que els fets es produïen peral zona centre de la ciutat i sempre seguien un mateix modus operandi. Els estafadors contactaven amb conductors a qui havien imposat alguna denúncia per infraccions a la zona blava, i els oferien anul·lar-la a canvi de pagar en metàl·lic una quantitat econòmica inferior. Per fer-ho, utilitzaven les targetes fraudulentes. Alguns cops també aconseguien tiquets d’estacionament que posteriorment venien a un preu inferior.

Durant la fase d'investigació es va analitzar la documentació i es va concloure que hi havia diverses persones, sense vinculació entre elles, que es dedicaven a cometre aquesta nova modalitat delictiva. Ahir es va detenir el principal estafador, un veí de Lleida de 47 anys, a qui s’acusa de realitzar 630 operacions fraudulentes, que han suposat un perjudici econòmic de 5.807 euros per a l’Ajuntament de Lleida. De fet, Castro ha assenyalat que la Paeria deixa d’ingressar uns 90.000 euros a l’any per aquest tipus d’accions enganyoses.

Els agents van comprovar que utilitzava una targeta de crèdit a nom seu i que havia denunciat com a sostreta a l’octubre de l’any passat. Per aquest motiu, també se l’acusa d’una simulació de delicte. En el moment de la seva detenció se li van intervenir 10 targetes de crèdit i, hores d’ara, s’està investigant la seva procedència i si estan vinculades amb algun pagament irregular.

En el marc de la mateixa investigació, al llarg de l’any s’ha detingut tres persones més, de 23 i 51 anys de nacionalitat marroquina, colombiana i bengalí, veïns de Lleida, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa, per realitzar aquesta pràctica delictiva. Entre tots tres, des de finals de l’any passat i fins a la data de la seva detenció (al febrer i a l’octubre), van realitzar 1.269 pagaments fraudulents i la quantitat estafada ascendeix a 4.543 euros.

La investigació continua oberta per esbrinar la possible existència d’altres persones que realitzin aquesta modalitat delictiva i si els detinguts poden estar relacionats amb altres casos similars.

Et destaquem...