Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/El Turó de la Seu Vella amplia les activitats familiars de primavera

El Turó de la Seu Vella amplia les activitats familiars de primavera

La nova programació inclou un contacontes del s. XXI i un itinerari autoguiat per a infants sobre els enigmes de la Seu Vella, a més de les tradicionals Nits de Lluna plena al Claustre o la Xino-Xano pel Turó. Enguany serà escenari d’activitats de la Festa Major, la Fira de Titelles o la Nit dels Museus. Del 16 al 18 de juny acollirà el Magnífic Fest Lleida.

Data publicació: Dimarts 05, abril del 2022


Imatge de la notícia El Turó de la Seu Vella amplia les activitats familiars de primavera

Imatge: (c) Mario Gascón

El Turó de la Seu Vella de Lleida ha iniciat el programa d’activitats de primavera, que inclou noves propostes familiars. Les principals novetats són les sessions de contacontes del s. XXI a la Seu Vella i l’itinerari autoguiat “A la recerca de la Blau”.

Hi ha dues propostes de contacontes amb “contes en femení”, els diumenges 3 d’abril, 8 de maig i 5 de juny, i “contes desexplicats”, els diumenges 10 d’abril i 12 de juny. Són activitats per fer-les en família, les quals expliquen històries per a la igualtat de gènere, la revisió d’estereotips, les noves masculinitats o noves versions dels contes tradicionals. En ambdós casos, les activitats es faran a les 11 h per a nens i nenes a partir de 6 anys i a les 12.30 h per a infants de 3 a 5 anys (per confirmar les activitats, www.turoseuvella.cat).

L’itinerari autoguiat “A la recerca de la Blau” és una activitat familiar amb preguntes i enigmes sobre la Seu Vella, a través d’un recorregut per l’interior i l’exterior pel turó. Aquesta activitat està recomanada per a nens i nenes de 6 a 12 anys i ja està disponible per a descàrrega.

El calendari de primavera 2022 incorpora algunes de les activitats ja habituals del turó com són les mensuals “Nits de Lluna plena al Claustre”, amb espectacles de música, poesia i altres disciplines; els “Enigmes a la Seu Vella”, el 6 de maig, per a descobrir curiositats de la construcció i decoració de la catedral; l’itinerari de promoció cultural “L’aigua oculta al turó”, el 29 de maig, amb una ruta per diferents punts del conjunt monumental amb l’aigua com a protagonista, o el “Xino-Xano pel turó”, els dies 3 i 10 de juny, que fa un recorregut nocturn entorn al turó i per diferents espais de la fortificació militar.

La Seu Vella també serà escenari d’algunes activitats de la festa major de la ciutat, en honor a Sant Anastasi (del 6 a l’11 de maig), així com de la 33a Fira de Titelles (del 29 d’abril a l’1 de maig) o de la Nit dels Museus, el 14 de maig. Alhora, acollirà una de les accions commemoratives del centenari de Guillem Viladot, amb la inauguració d'una exposició el dijous 28 d'abril.

Les entrades es posaran a la venda 10 dies abans per la plataforma www.ticketara.com. Però per a més informació sobre els preus de les activitats o la compra d’entrades, podeu consultar-ho a www.turoseuvella.cat.

Una altra de les activitats estrella que acollirà el Turò de la Seu Vella serà la primera edició del Magnífic Fest Lleida, entre el 16 al 19 de juny, que té com a caps de cartell a Raphael, Nil Moliner, Tanxugueiras, Justin Quiles, El Pony Pisador i Julieta.

Per a més informació del Magnífic Fest Lleida i la venda de les entrades podeu clicar aquí.

Et destaquem...