Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Avancen els tràmits per a posar en marxa el Pla de l’Estació

Avancen els tràmits per a posar en marxa el Pla de l’Estació

Avui ha sortit a exposició pública la consulta prèvia sobre la modificació del planejament urbanístic d’aquest sector, que es preveu aprovar de forma inicial aquesta tardor. Aquesta setmana també està previst adjudicar el contracte de serveis per redactar els plecs de condicions de la concessió per a la gestió urbanística de l’àmbit, ha explicat avui en comissió el primer tinent d’alcalde, Toni Postius.

Data publicació: Dimecres 28, setembre del 2022


Imatge de la notícia Avancen els tràmits per a posar en marxa el Pla de l’Estació

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La comissió de les Polítiques de Gestió Urbanística, Habitatge i Transició Ecològica ha informat avui del protocol signat entre l’Ajuntament de Lleida i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) que permetrà desenvolupar el Pla de l’Estació després de més d’una dècada aturat. El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha explicat l’acord i el cronograma previst per a fer-lo realitat i ha assenyalat que els tràmits continuen avançant sense dilacions.

Avui mateix, ha indicat, s’ha publicat l’anunci de consulta pública prèvia sobre la modificació puntual del pla general d’ordenació urbana de Lleida en l’àmbit de l’estació. Aquest és un tràmit legalment establert en aquests casos per tal que les persones interessades disposin d’un termini, establert en deu dies hàbils, per a fer les seves aportacions o observacions de forma prèvia a la tramitació de l’expedient.

L'anunci de consulta pública prèvia destaca que l’actuació és d’interès general per la necessitat de desenvolupar un punt central i estratègic de la ciutat com és l’entorn de l’estació, donant continuïtat urbana del Centre Històric al barri de Pardinyes i creant una àrea de nova centralitat al final de l’Eix Comercial. Així, la modificació de planejament es justifica per la necessitat de donar viabilitat econòmica a l’actuació, per assolir una implantació concreta de l’aprofitament privat i agilitzar la gestió urbanística de l’àmbit.

El document, que ha estat publicat al tauler electrònic d’anuncis de l’Ajuntament, romandrà a exposició pública fins a l’11 d’octubre. La previsió és aprovar inicialment la modificació urbanística aquesta tardor.

D’altra banda, ha explicat Postius, durant aquesta setmana també està previst adjudicar el contracte de serveis per redactar els plecs de condicions tècniques i administratives que regiran la licitació de la concessió per a la gestió urbanística integrada de l'àmbit del Pla de l'Estació de Lleida i el posterior assessorament jurídic i urbanístic. L’empresa que guanyi el concurs iniciarà aquests treballs en l’últim trimestre de l’any, sota supervisió de tècnics municipals, per tal de tenir els plecs llestos per poder licitar el concurs a principis de 2023 i complir amb el cronograma establert.

Paral·lelament, es treballa en la tercera pota que permetrà fer avançar el desenvolupament del Pla de l’Estació, com és la redacció del conveni entre la Paeria i Adif que concretarà els acords inclosos en el protocol signat per l’alcalde, Miquel Pueyo, i la presidenta d’Adif, Maria Luisa Domínguez, al juliol i que es va fer públic la setmana passada.

Et destaquem...