Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Avancen les obres del nou Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida

Avancen les obres del nou Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha acompanyat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga en la visita als treballs que s’hi fan i ha assenyalat que la part constructiva estarà acabada a finals d’any i el projecte museístic, el primer trimestre del 2023

Data publicació: Dimecres 27, abril del 2022


Imatge de la notícia Avancen les obres del nou Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Les obres construcció del nou Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida continuen avançant dins el previst. El paer en cap, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde Toni Postius, han acompanyat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en la visita que s’ha fet dels treballs. Pueyo ha indicat que es preveu que la part constructiva del projecte ja estarà acabada a finals d'any i que el projecte museístic es concretarà el primer trimestre de l’any que ve. L’alcalde ha afirmat que Lleida tindrà un museu d’art modern i contemporani la primera meitat del 2023, que depassarà l’àmbit municipal i que tindrà dimensió catalana.

 

També ha destacat que les obres s’hagin tirat endavant, tot i les dificultats; que esdevindrà un element de dinamització a la rambla i que és un projecte en constant diàleg amb la història, la cultura i la ciutat.

La consellera Garriga ha pogut observar l’evolució de les obres i ha mostrat la seva satisfacció perquè Lleida pugui estrenar l’any que ve aquest nou equipament, en un edifici cèntric de la ciutat i en diàleg amb la rambla de Ferran.

 

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que s’està sobre el previst, malgrat que s’han hagut de superar alguns imprevistos, com la covid-19 o la dificultat en l’adquisició o el preu del material pel moment actual tan incert. La previsió és acabar-lo a finals d’any i, a partir d’aquí, iniciar la licitació del projecte de museïtzació. 

A la visita, amb l’arquitecte municipal Jaume Terés, han assistit el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant; el director Museu d’Art Jaume Morera, Jesús Navarro; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull.

El nou equipament exposarà part de la col·lecció artística del Museu d’Art Jaume Morera. La dotació d’un nou espai no suposa només el trasllat sinó dotar d’un projecte al patrimoni artístic modern i contemporani i les arts visuals per tal d’obrir-lo a la ciutadania amb nous continguts i interaccions artístiques.

La intervenció arquitectònica té per objectiu reconfigurar i reformular l’edifici, d’uns 3500 m2 distribuïts en sis plantes, per dotar-lo d’una nova singularitat. El projecte també planteja una museografia flexible, modular i plenament accessible com a elements identificadors del nou Museu. Les prospeccions arqueològiques que s’hi han fet han tret a la llum noves restes de les antigues adoberies, del segle XIII, que suposaran un valor afegit a l’edifici.

Les obres del nou museu les està executant la UTE formada per Arnó, Sorigué i Romero Polo. Un cop finalitzades, es preveu la implementació de la museografia i el trasllat de les col·leccions. El pressupost del projecte supera els sis milions d’euros i compta amb la complicitat i el finançament de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Foment (a través de l’1,5% Cultural) i de la Unió Europea (a través dels Fons Feder).

Categories: 2022

Et destaquem...