Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Compareixença de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en resposta a les demandes judicials de la promotora del complex de Torre Salses

Compareixença de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en resposta a les demandes judicials de la promotora del complex de Torre Salses

El Paer en Cap, acompanyat de tots els membres del govern, ha llegit una declaració en defensa de “l’actuació escrupolosa” del govern municipal en aquest assumpte

Data publicació: Dilluns 27, juny del 2022


Imatge de la notícia Compareixença de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en resposta a les demandes judicials de la promotora del complex de Torre Salses

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha comparegut avui al Saló de Sessions, acompanyat de tots els membres del govern, per a llegir una declaració pública, després de conèixer que la promotora del complex comercial de Torre Salses ha presentat una querella per prevaricació contra Pueyo i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i una demanda al Tribunal de Cuentas per responsabilitats comptables contra tots dos i la segona tinent d’alcalde Jordina Freixanet. Pueyo ha defensat l’actuació “escrupolosa” de la Paeria en aquest assumpte.

La declaració diu el següent:

“Ens hem assabentat a través de la premsa, que la promotora de Torre Salses, ha anunciat que ha presentat una querella per prevaricació contra primer tinent d'alcalde Toni Postius, contra mi mateix, l'alcalde de Lleida; així com una demanda al Tribunal de Cuentas per responsabilitats comptables contra nosaltres dos i també contra la tinenta d’alcalde Jordina Freixanet. Davant d’aquest anunci volem assenyalar el següent:

A hores d’ara encara no se’ns ha notificat res per part dels jutjats a on s’hauria presentat l’esmentada querella. Per tant, desconeixem absolutament el seu contingut i, per tant, sobre aquestes suposades acusacions no ens podem pronunciar. Tant aviat sapiguem de què se’ns acusa i quina pena se’ns demana compareixerem de nou per valorar-ho.

Tanmateix, avui, podem i volem parlar sobre Torre Salses, per recordar de què estem parlant:

- En primer lloc, volem insistir en què aquest govern sempre ha actuat de manera escrupolosa i ha manifestat que faria allò que fos estrictament necessari i que ens obligués la llei. Vull recordar que sempre hem acatat tots els informes jurídics dels habilitats nacionals i funcionaris de la Paeria, fins i tot, quan no hi hem estat d’acord. Fet que va comportar la sortida del govern per part del Comú de Lleida, no per una convicció en el fons, sinó en les formes.

- Com a govern, sempre hem explicat que aquest no era el nostre model comercial. Apostem –i creiem que hi ha un consens social majoritari al respecte a la ciutat i al nostre entorn en aquest sentit– per una ordenació comercial equilibrada, integrada a la xarxa urbana que complementi i potenciï l’oferta existent de petits i mitjans establiments.

- Un model que defuig de les grans concentracions a la perifèria i que creu en el comerç de proximitat, en aprofitar la gran oportunitat que suposa el Pla de l’Estació i en la revitalització dels espais buits als barris. I diem no a les grans concentracions comercials a la perifèria. I diem no a un model especulatiu, poc sostenible, que no aporta riquesa i condemna a la precarietat de llocs de treball volàtils i sense cap tipus d’implicació social i que ja demostra símptomes de decadència arreu del món. Aquest no és el model de la nostra ciutat, de Lleida.

Cal recordar que no només l’Ajuntament de Lleida ha estat el que suposadament ha posat entrebancs. La Generalitat de Catalunya ha arxivat la llicència comercial i fins i tot ha desestimat el recurs d’alçada que van interposar els promotors perquè no complia els requisits per poder-la atorgar. I no només això, sinó que el Registre de la Propietat, un organisme independent de la Paeria i de la Generalitat, tampoc ha inscrit la reparcel·lació d’aquest expedient, atès que hi ha trobat més d’una desena de deficiències que impedeixen que la petició prosperi.

Lamentem que la promotora no entengui o no vulgui entendre el nostre posicionament. El cert, però, és que la via de l’acusació penal i dels tribunals tanca la porta a qualsevol negociació. De fet, impedeix qualsevol negociació. Perquè:

- No estem disposats a negociar amb aquells que només entenen de pressions i amenaces.

- No estem disposats a negociar amb aquells que pretenen aconseguir per la via judicial allò que no van aconseguir a les urnes.

- No estem disposats a negociar amb aquells que parlen d’ètica i l’endemà de perdre les eleccions van començar a treballar per la promotora de Torres salses.

Estem tranquils, plenament convençuts que estem fent el millor per la ciutat de Lleida i complint amb allò que ens vàrem comprometre. Tenim els recursos, les ganes i la il·lusió per a fer realitat grans projectes de ciutat. Tenim molt clar quin és el model de volem, una ciutat amable, verda i sostenible, una ciutat propera que posa en valor allò que la caracteritza: una ciutat que té en compte el petit i mitjà comerç”.

Categories: Torre Salses, 2022

Et destaquem...