Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/El primer tinent d’alcalde Antoni Postius diu que la Paeria vol generar sòl per atreure empreses i poder fer la revolució industrial que Lleida encara té pendent

El primer tinent d’alcalde Antoni Postius diu que la Paeria vol generar sòl per atreure empreses i poder fer la revolució industrial que Lleida encara té pendent

Assenyala el SUR-35, Cimalsa i els polígons de Torre Blanca i Quatre Pilans com a àrees on poder atreure grans empreses que ara no troben encaix al país. El responsable d’Urbanisme participa en la Trobada Immobiliària on es dóna a conèixer l’evolució del sector.

Data publicació: Dimarts 03, desembre del 2019


Imatge de la notícia El primer tinent d’alcalde Antoni Postius diu que la Paeria vol generar sòl per atreure empreses i poder fer la revolució industrial que Lleida encara té pendent

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Antoni Postius, ha assenyalat que la voluntat de l’equip de Govern de la Paeria és fer la revolució industrial que la ciutat encara té pendent, per poder atreure inversions, ancorar les empreses que volen créixer i no ho poden fer i facilitar a altres que volen venir a Catalunya perquè trobin el sòl disponible.

Antoni Postius ha fet aquestes manifestacions en el decurs de la Trobada Immobiliària, on l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i CaixaBank han presentat una radiografia del sector immobiliari a les comarques del Ponent Oest (Noguera, Segrià i Pla d’Urgell).

El responsable d’Urbanisme de Lleida ha explicat que per aconseguir aquest sòl industrial ja hi ha diferents projectes en els quals s’estan treballant com són el SUR-35 i l’ampliació del polígon Cimalsa-Lleida, però també ha informat dels avenços de les trobades amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, en les quals “hi ha sobre la taula la necessitat de desenvolupar com més aviat millor els polígons de Torre Blanca i Quatre Pilans, que representen més de 700 hectàrees de sòl, que poden encabir les demandes d’aquestes empreses que volen instal·lar-se a Catalunya, però que necessiten de 100.000 a 200.000 m2, que no troben enlloc i que nosaltres podríem acollir. Cal desenvolupar urbanísticament aquest sector i tocar de peus a terra, essent el més flexible possible pel seu encaix”, ha dit.

Postius també ha volgut posar en valor en aquest objectiu de caminar cap a la revolució industrial de la ciutat el fet que una ‘empresa top’ del transit internacional de contenidors de mercaderies s’hagi quedat l’estació del Pla de Vilanoveta. “Aquest fet fa que Lleida pugui ser un port des d’on es pugui exportar arreu”, ha afirmat. “Si a tot això li sumem que som un territori amb energia, aigua, coneixement amb la UdL, transport ferroviari i aeroport, estem dibuixant un potencial molt gran, que ens permet aspirar a tirar endavant aquesta revolució industrial, si totes les administracions ho fem possible”. Tall de veu A. Postius

Creixement en el sector immobiliari

El tinent d’alcalde Antoni Postius ha presidit aquest matí la trobada organitzada per l’APCE i CaixaBank, que ha tingut lloc a la seu de la COELL i on el director general de l’Associació de Promotors de Catalunya, Marc Torrent, ha presentat les dades del sector immobiliari del darrer exercici.

Torrent ha informat que el 2018 es van iniciar 664 habitatges en la demarcació provincial de Lleida, mes del doble que l’any anterior, però encara molt lluny de les xifres que es van aconseguir abans de la crisi: 14.000 unitats el 2006.

Aquests números eren els que permetien a Torrent afirmar que el ritme de creixement de l’activitat del sector era cada cop més favorable, però més aviat perquè es partia d’un nivell molt baix. “Els percentatges poden semblar espectaculars, però els valor absoluts són xifres molt moderades”, ha dit. “Queda molt recorregut, si més no si ens fixem que el Pla Territorial Sectorial d’Habitatges de la Generalitat, determina un creixement de 1.300 unitats anuals en l’àrea del Segrià i les comarques de l’entorn. És a dir, la meitat de les que es van fer l’any passat”.

Et destaquem...