Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/El servei municipal d'aigua no va tallar el subministrament a cap usuari domèstic durant el 2020

El servei municipal d'aigua no va tallar el subministrament a cap usuari domèstic durant el 2020

Un total de 676 famílies compten actualment amb l'informe dels serveis socials que acredita la seva situació de vulnerabilitat, en compliment de la llei de pobresa energètica. La Paeria aplica bonificacions en la tarifa a 5.528 persones grans, unitats familiars amb totes les persones a l'atur, famílies nombroses i en casos de fuites involuntàries.

Data publicació: Dimecres 03, febrer del 2021


Imatge de la notícia El servei municipal d'aigua no va tallar el subministrament a cap usuari domèstic durant el 2020

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El servei municipal d'aigües no va tallar el subministrament a cap usuari domèstic durant l'any 2020, igual que el 2019, en compliment de la llei 24/2015 per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica i que impedeix el tall famílies vulnerables. Un total de 676 compten ara amb l'informe favorable dels serveis socials municipals que acredita aquesta condició, segons s'ha constatat avui en la Comissió de seguiment del Servei d'abastament d'aigua i sanejament de la ciutat, que gestiona la concessionària Aigües de Lleida.

Durant la comissió també s'ha donat compte de les diferents bonificacions que s'ofereixen. Així, per una banda, la tarifa social municipal i la del cànon de l'aigua de l'ACA està destinada a persones grans i a unitats familiars amb tots els membres a l'atur i comporta una reducció aproximada d'un 25% del cost dels consums domèstics. Actualment en gaudeixen un total de 3.106 famílies de Lleida. A més, unes altres 2.260 famílies gaudeixen de la tarifa i del cànon bonificats per a famílies nombroses (grups de convivència de 4 o més persones), que comporta l'ampliació dels trams de consum. D'altra banda, també s'ofereix una bonificació de la part del consum que es considera fuita involuntària, del qual han gaudit 162 famílies.

Dades del servei

La xarxa d'abastament d'aigua de Lleida compta amb un total de 645 kilòmetres, després que durant el 2020 s'hagi incrementat en 18 kilòmetres i s'hagi abordat la renovació d'uns altres 1,83. La de clavegueram disposa de 353 km de longitud. L'empresa concessionària du a terme 200 analítiques de qualitat de l'aigua a la setmana i depura 20 hm³ a l'any a l'estació situada al Sot de Fontanet.

Durant l'any 2020, el consum d'aigua a Lleida s'ha mantingut estable en 280 litres per usuari i dia, tot i que s'aprecia un increment dels usos domèstics d'un 5,6% (129 litres per habitant i dia), que es veu compensat pel descens del consum industrial del 13,8% i del municipal, que ha estat del 28%, fruit de l'impacte de la pandèmia de la Covid-19 i de les restriccions i mesures de confinament aplicades. En total, l'aigua registrada a la xarxa ha estat de 8.884.296 metres cúbics, un 1,4% menys que el 2019.

Et destaquem...