Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Fèlix Larrosa: “La Paeria obre i millora, durant aquest mandat, set carrers que connecten el Centre Històric amb el Turó de la Seu Vella de Lleida”

Fèlix Larrosa: “La Paeria obre i millora, durant aquest mandat, set carrers que connecten el Centre Històric amb el Turó de la Seu Vella de Lleida”

Renovació integral del carrer del General i del carrer la Parra, que feia anys que estaven tancats al pas. La Paeria restaura el pilar del General situat als porxos medievals.

Data publicació: Dimarts 03, abril del 2018


Imatge de la notícia Fèlix Larrosa: “La Paeria obre i millora, durant aquest mandat, set carrers que connecten el Centre Històric amb el Turó de la Seu Vella de Lleida”

Imatge: @Ajuntament de Lleida

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha visitat avui dos actuacions urbanístiques importants de millora de la mobilitat i de l’accessibilitat entre el Centre Històric i el barri de Noguerola i el Turó de la Seu Vella de Lleida. Es tracta de l’arranjament i obertura dels carrers del General i el carrer la Parra, que feia anys que estaven tancats al pas.

El responsable d’urbanisme de la Paeria ha explicat que “ambdues actuacions urbanístiques, conjuntament amb la que properament s’iniciarà al carrer Botera, estan situades entre el Centre Històric i el barri de Noguerola i tenen l’objectiu de millorar la permeabilitat i obrir nous passos en direcció cap al Turó de la Seu Vella”. “Amb aquestes actuacions pretenem millorar la mobilitat i l’accessibilitat al Turó de la Seu Vella, recuperar aquests espais per la ciutadania i fer un exercici de memòria històrica perquè es recuperen carrers de la ciutat que han estat molts anys tancats”, ha destacat Larrosa.

“Si sumem l’arranjament d’aquests carrers a l’obertura de la Costa del Jan, el carrer de Sant Cristòfol i els altres carrers a l’entorn de la Cuirassa que s’obriran al públic ben aviat, podem afirmar que en aquest mandat haurem recuperat de l’ordre de set nous carrers que accedeixen al mig del Centre Històric i al Turó de la Seu Vella”. Inclou tall de veu de Fèlix Larrosa.

La Paeria renova íntegrament el carrer del General i recupera la memòria històrica amb la restauració del pilar del General

La Paeria iniciarà els propers dies la renovació íntegra del carrer del General, un dels carrers que formen part de la trama medieval de la ciutat (SXIII) i pertany al sistema d’accessos transversals entre el Centre Històric i el Turó de la Seu Vella. El projecte urbanístic té l’objectiu de restituir les funcions del carrer, que té un desnivell d’uns 15 metres i està clausurat des de fa uns anys pel seu estat constructiu deficient. La reurbanització del carrer conservarà l’estructura espacial original –origen medieval- i s’intentarà desdibuixar, en la mesura del possible, el límit entre la zona urbana i el medi natural del Turó de la Seu Vella amb la presència de vegetació.

La millora integral del carrer inclou també la restauració del pilar del General, adossat a l’estructura dels porxos medievals i construït sobre l’any 1730. El pilar del General -nom que ve de la casa que tenia en aquest enclavament el diputat del General de Catalunya (Generalitat)- és el lloc on s'hi penjaven els requeriments de l'antiga Generalitat i, més endavant, els principals documents reials i del municipi. Antigament, en aquest pilar hi havia una argolla en la que es lligaven i s'exhibien públicament els delinqüents. Avui hi trobem un bust dedicat al Marquès de Blondel, un dels màxims artífex de l'eixamplament urbà de la ciutat al segle XVIII.

La urbanització del carrer del General també inclou, a més, la reparació de les mitgeres dels edificis veïns, l’arranjament del solar situat al costat del carrer, la substitució de les instal·lacions de serveis, que ara estan malmeses i la restitució integral de les escales per potenciar l’extensió i obertura des del Centre Històric cap al Turó de la Seu Vella. Finalment, cal destacar que també es millorarà la zona del davant de l’edifici del Registre.

El pressupost d’aquesta intervenció, d’una superfície de prop de 300 m2, és d’aproximadament 137.000 euros. Els treballs s’acabaran a finals de juny.

Obertura a la ciutadania del carrer la Parra, que connecta el carrer del Carme amb l’Auditori Municipal Enric Granados

Una altra actuació urbanística important al Centre Històric és l’obertura a la ciutadania del carrer la Parra, que portava uns anys tancat al pas. Es reformaran les escales, que ara estaven malmeses, i es cobrirà amb terra vegetal una part del carrer i una estació transformadora.

La inversió en aquest carrer és de caràcter privat fruit d’un conveni urbanístic amb la Paeria.

 

Imatge: @Ajuntament de Lleida

Et destaquem...