Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L’Ajuntament de Lleida adquireix set finques per la seva política d’habitatge social i de gestió urbanística

L’Ajuntament de Lleida adquireix set finques per la seva política d’habitatge social i de gestió urbanística

Són dos propietats al Centre Històric, tres a la Mariola, una a Pardinyes i una a la Bordeta, que s’adquireixen per un import total de 130.225,3 euros.

Data publicació: Dimecres 11, abril del 2018


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida adquireix set finques per la seva política d’habitatge social i de gestió urbanística

Imatge: Ajuntament de Lleida

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat set propostes d’adquisició de finques urbanes per dedicar-les a la política municipal d’habitatge social i a diferents operacions de gestió urbanística. L’import total de les adquisicions és de 130.225,3 euros i les propietats adquirides estan distribuïdes per diferents barris de la ciutat: 2 al Centre Històric, 3 a la Mariola, una a La Bordeta i una a Pardinyes.

Les dues finques situades al Centre Històric formen part d’Àrees d’Innovació Social i Urbana, als carrers Tallada i Múrcia, respectivament. Les Àrees d’Innovació Social i Urbana són eines de gestió urbanística que permeten agrupar solars de les zones més complexes del Centre Històric on la propietat és molt fragmentada per fer-hi viables la construcció de nous habitatges i locals comercials. En total, de moment n’hi ha previstes set, amb una superfície de 6.247 metres quadrats.

Pel que fa als tres habitatges situats a la Mariola, formen part dels antics blocs socials inclosos dins del projecte Mariola 20.000, que té com a objectiu, en un termini d’entre 8 i 10 anys, transformar aquesta part del barri, mitjançant la construcció de nous habitatges, zones verdes i equipaments pel gaudi dels veïns. Hi ha una oficina oberta al Centre Cívic del barri per atendre els dubtes i iniciatives del veïnat.

Els altres dos habitatges que es compren es destinaran al lloguer social, que anirà gestionat a càrrec de l’Empresa Municipal d’Urbanisme. Aquests dos immobles i els tres anteriors s’han adquirit fent ús del dret de tempteig que preveu la legislació catalana ja que eren propietat d’una entitat financera.

 

Imatge: Ajuntament de Lleida

Categories: Habitatge, AISU's, 2018, AISU

Et destaquem...