Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L’Ajuntament de Lleida expropia a la SAREB una finca del Centre Històric

L’Ajuntament de Lleida expropia a la SAREB una finca del Centre Històric

L’acció permet completar una de les Àrees d’Innovació Social i Urbana que la Paeria impulsa en el barri antic

Data publicació: Dimecres 14, mar� del 2018


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida expropia a la SAREB una finca del Centre Històric

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui expropiar a la SAREB (la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) una finca compresa entre els carrers Galera i de l’Ereta que permetrà completar una de les Àrees d’Innovació Social i Urbana que la Paeria impulsa al Centre Històric.

La zona que s’expropia es troba en els números 11-13 del carrer Galera i 4-6 del carrer de l’Ereta.

Innovació Social i Urbana al Centre Històric

Amb aquesta expropiació, el solar s’incorpora a la Unitat d’Actuació 97 (UA-97), un polígon d’actuació urbanística que forma part de les Àrees d’Innovació Social i Urbana, on s’uneixen diferents parcel·les de petites dimensions per generar solars més grans.

L’Ajuntament de Lleida ha establert un total de set àrees al Centre Històric, que tenen una superfície de 6.247 metres quadrats, que fins ara corresponien a 69 parcel·les amb un total de 152 propietaris, situats entorn de la plaça del Dipòsit, Tallada i la part alta de Cavallers, fins a Gairoles i el Seminari. La seva agrupació en solars més grans farà viable construir-hi un sostre màxim de 26.000 metres quadrats, incloent-hi habitatges (fins a un màxim d’entre 120 a 180 segons les estimacions inicials), locals comercials i aparcaments.

A l’hora de crear les Àrees d’Innovació Social i Urbana, s’han triat les zones amb més solars buits, edificis tancats i en mal estat de conservació, per tal de promoure la regeneració d’aquests entorns. L’objectiu és que els nous habitatges tinguin els màxims estàndards de qualitat constructiva i que els futurs residents puguin gaudir d’espais per al comerç quotidià i d’una mobilitat adequada, contribuint així a la renovació social del Centre Històric.

 

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Et destaquem...