Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L’Ajuntament de Lleida planteja propostes de millora pel futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans

L’Ajuntament de Lleida planteja propostes de millora pel futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans

Dels 13 habitatges afectats inicialment, finalment, només un quedarà afectat per les expropiacions.

Data publicació: Dijous 02, febrer del 2023


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida planteja propostes de millora pel futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans

 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i de la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, s’han reunit avui amb representants de la Cambra de Comerç, d’ASOTRANS, de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, i de les associacions de veïns de  Grealó – Quatre Pilans i  Magraners per explicar les propostes de millora pel futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans després d’estudiar les consideracions i al·legacions rebudes pels diferents col·lectius.

L'alcalde Pueyo ha posat damunt la taula “l’oportunitat històrica de creixement industrial per a la ciutat de Lleida per tal de poder garantir que les empreses optin pel municipi de Lleida amb la consegüent creació de llocs de treball”. Pueyo també ha insistit en què el nou polígon serà un “element estratègic pels propers vint-i-cinc anys de la ciutat de Lleida”.

En el decurs de la reunió, el tinent d’alcalde, Toni Postius, ha anat detallant diferents aspectes de millora que s’han pres en consideració des de l’Ajuntament de Lleida. D’una banda, ha explicat que dels 13 habitatges afectats inicialment, n’hi ha 7 on no hi ha cap persona empadronada. De la resta d’immobles habitats, finalment, només un quedarà afectat per les expropiacions.

En un altre ordre, Postius ha detallat que en total s’han presentat 175 al·legacions, de les quals 55 corresponen a propietaris, la qual cosa representa un 10% del total.

Pel que fa a l’anomenat triangle de Magraners, l’ajuntament determinarà la prohibició de desenvolupar-hi qualsevol activitat industrial. L’espai quedarà únicament reservat per a usos agraris. D’aquesta manera s’allunya l’activitat industrial del barri, tal com demanava l’associació de veïns del barri.

En relació a possibles parcs fotovoltaics, Postius, ha indicat que es proposarà l’ús de les cobertes de les empreses per evitar més afectació en sòl agrari. I pel que fa a la possible contaminació acústica, es realitzaran estudis concrets en cadascun dels projectes de les noves instal·lacions, per tal de preveure mesures acústiques preventives o compensatòries pels habitatges existents.

Un altre dels aspectes que preocupava algunes entitats és el pas de la línia elèctrica d’alta tensió que, ha explicat Postius, es proposa, ara, que transcorri paral·lela a la N240  “a diferència del model aprovat al 2017 i que suposava una notable fractura tant per l’Horta com pel barri de Magraners”.

Al seu torn, la tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, ha insistit en que la porta del diàleg continua oberta i ha explicat que el nou polígon és compatible amb la reivindicada creació de la ciutat del transport que permetrà desenvolupar una àrea  qualificada com a equipament comunitari de 163.000 metres quadrats.

L’alcalde ha recordat que aquest projecte estava en un calaix des dels anys 2003/04, que se n’havia començat a parlar. El 2020  es va donar un acord de la Comissió de Territori de Catalunya i, després del document ambiental per poder avançar, es presenta una versió inicial. El 2021 s’obre un procés de participació ciutadana, amb sessions públiques informatives. El juliol del 2022 es fa l’aprovació inicial del projecte, que entra en fase d’informació pública perquè s’hi pugin fer al·legacions. Al novembre es va fer una reunió important amb la Cambra de Comerç, on es va deixar palesa la importància de donar-li una visió de territori al projecte.

Avui, l’Ajuntament de Lleida ha fet públiques les consideracions que aportarà a la Generalitat en el transcurs de la tramitació, així mateix ha recordat que en aquests moments falten les aportacions d’informes sectorials. La previsió, segons consta per part de la Generalitat, és que durant el primer semestre del 2023 es realitzi l’aprovació provisional i seguidament l’aprovació definitiva.

Imatges relacionades

Fitxers relacionats

Et destaquem...