Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L’Ajuntament de Lleida proposarà executar subsidiàriament, de manera conjunta, l’enderroc dels immobles dels números 16 a 24 del carrer Companyia del Centre Històric

L’Ajuntament de Lleida proposarà executar subsidiàriament, de manera conjunta, l’enderroc dels immobles dels números 16 a 24 del carrer Companyia del Centre Històric

La Paeria ha declarat la ruïna econòmica i tècnica dels edificis dels números 16 a 22 i s’ha de procedir al seu enderroc. Toni Postius: “L’equip de govern pren decisions valentes amb l’objectiu de recuperar el Centre Històric i poder planificar, conjuntament amb els veïns i veïnes, les entitats i els comerços, les futures actuacions a realitzar al barri”.

Data publicació: Dimarts 24, desembre del 2019


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida proposarà executar subsidiàriament, de manera conjunta, l’enderroc dels immobles dels números 16 a 24 del carrer Companyia del Centre Històric

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida proposarà executar subsidiàriament, de manera conjunta, l’enderroc dels immobles dels números 16 a 22 del carrer Companyia del Centre Històric i també afegirà l’enderroc del número 24 del mateix vial, que ja és propietat del consistori lleidatà. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que “es tracta de l’opció més ràpida i econòmica per a tots els propietaris i permetrà, d’una banda, garantir la seguretat de les persones i els béns amb l’enderroc d’edificis en molt mal estat i, de l’altra, esponjar aquest sector del Centre Històric ple de carrers estrets i amb edificis en condicions pèssimes”. “Una vegada realitzada aquesta operació, quedarà un solar d’uns 500m² aproximadament”, ha afegit el responsable d’urbanisme.

Segons Postius, “enderrocar els immobles en mal estat és una de les actuacions necessàries per recuperar, poc a poc, el Centre Històric i poder planificar, conjuntament amb els veïns i veïnes, les entitats i comerços, les futures actuacions a realitzar.

Els números 16, 20 i 22 són d’un únic propietari. El número 18 és propietat d’una entitat bancària i el número 24 és propietat de la Paeria, que va comprar la finca el passat mes de juliol de 2019.

Altres actuacions de disciplina urbanística

La Paeria també ha declarat en estat de ruïna econòmica i tècnica diversos edificis i locals de l’Avinguda de les Garrigues. Un d’ells és l’immoble ubicat al número 57, que la propietat ha enderrocat recentment. Els altres fan referència als números 51 i 53, que estan en període d’al·legacions.

 

Veure plànol de situació

Et destaquem...