Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria encarrega les obres de millora del baixador d’autobusos de Lleida

La Paeria encarrega les obres de millora del baixador d’autobusos de Lleida

La Junta de Govern Local ha aprovat avui la licitació dels treballs, per import de 200.000 euros, que consisteixen en la renovació de l’enllumenat, la instal·lació de sistemes de seguretat, reparació de goteres, tancaments d’accessos, pintura i altres tasques de condicionament L’actuació té com a objectiu millorar les condicions del servei per als seus usuaris, mentre es desenvolupa el projecte de la nova estació

Data publicació: Dilluns 16, gener del 2023


Imatge de la notícia La Paeria encarrega les obres de millora del baixador d’autobusos de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida traurà a licitació les obres de condicionament del local del carrer Saracíbar on es troba el baixador d’autobusos de la ciutat, per tal de millorar les condicions del servei mentre no està llest el projecte de la nova estació d’autobusos a tocar de la del ferrocarril.

La Comissió Informativa per a les Polítiques de Gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica ha donat compte avui en una sessió extraordinària de la licitació d’aquestes obres, que han estat aprovades avui mateix per la Junta de Govern Local.

Les obres consisteixen en un condicionament general de la zona d’andanes i d’accessos de l’edifici per tal de fer que el local sigui confortable i segur per als usuaris, després que la concessionària l’hagi retornat en condicions deficients i amb una falta de manteniment evident.

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha explicat que ha calgut actuar amb “la màxima urgència, perquè a l’inici del mandat ens hem trobat amb una estació en unes condicions deplorables, vergonyoses, inacceptables i miserables. Hem hagut de condicionar-la mínimament i mentrestant preparar amb la Generalitat la construcció d’una nova estació d’autobusos al carrer Príncep de Viana”. “Volem dignificar encara que sigui només durant aquest temps d’un parell d’anys la situació del baixador, perquè hi ha milers de persones que el continuen utilitzant i volem millorar en el possible el confort i la seguretat dels usuaris i usuàries”, ha afirmat.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha assenyalat que aquesta actuació “és fruit d’un conveni de l’Ajuntament amb la Generalitat, a la qual agraïm la seva disposició per fer aquestes actuacions que comportaran un canvi molt important”. “El manteniment havia estat nul per la inacció dels concessionaris, amb els quals tenim diversos contenciosos, un dels quals perquè no ens han retornat part de les instal·lacions. Totes aquestes despeses que ara haurem d’abordar des de l’erari públic les imputarem a la concessionària perquè no és admissible que les instal·lacions es trobessin en una situació de deixadesa absoluta i que els gestors de la Paeria no haguessin fet absolutament res i tampoc haguessin previst el futur per la construcció de la nova estació”, ha afegit.

Així, s’actuarà per a renovar l’enllumenat interior amb noves lluminàries LED; s’instal·larà un nou sistema de seguretat amb càmeres de vigilància i una alarma anti-intrusió; s’arranjarà la coberta reparant les goteres existents; es tancaran les zones de les antigues taquilles, botigues i els accessos a la planta primera i els serveis; es renovarà la pintura interior; i es netejaran tots els vidres. En un altre projecte s’abordaran les millores en la instal·lació elèctrica.

El pressupost de les obres és de 200.000 euros i la durada prevista és de dos mesos. Les obres al baixador seran compatibles amb la prestació del servei, ja que la major part de les tasques es duran a terme fora de l’horari de funcionament de l’estació per tal de minimitzar les molèsties als usuaris.

La nova estació

L’Ajuntament de Lleida i la Generalitat estan impulsant la construcció de la nova terminal d’autobusos al carrer Príncep de Viana, als Docs que es troben al costat de la Farinera La Meta i de l’estació de trens. El projecte comportarà una inversió de 40 milions d’euros i la previsió és que entri en servei a finals de 2025.

Saber-ne més >>

Et destaquem...