Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria impulsa la recuperació del Molí de Sant Anastasi

La Paeria impulsa la recuperació del Molí de Sant Anastasi

En marxa un grup de treball integrat pel servei d'arqueologia d'Urbanisme, la regidoria de Cultura, l'IMO i el col·lectiu Bordeta.net per analitzar i proposar millores que permetin la seva obertura a la ciutadania.

Data publicació: Dimecres 17, febrer del 2021


Imatge de la notícia La Paeria impulsa la recuperació del Molí de Sant Anastasi

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L'Ajuntament de Lleida dignificarà el Molí de Sant Anastasi amb l'objectiu de poder obrir l'equipament a la ciutadania i convertir-lo en un espai funcional. Així s'ha acordat en la reunió mantinguda avui entre el primer tinent d'alcalde Toni Postius, la presidenta de l'IMO, Anna Campos, tècnics de Cultura, i representants del col·lectiu Bordeta.net. En aquesta trobada s'ha constituït un grup de treball, integrant per representants de les diferents regidories presents a la reunió i per l'entitat cultural Bordeta.net, per analitzar i posar en marxa les diferents propostes per rehabilitar l'antic molí fariner, situat a la Bordeta. El Col·lectiu Bordeta.net va proposar el projecte de rehabilitació del Molí al Consell de zona de barri.

L'objectiu d'aquest grup de treball és impulsar la dignificació i recuperació del Molí de Sant Anastasi, abordant actuacions des de les tres regidories per tal de poder obrir l'equipament a la ciutadania i convertir-lo en un espai funcional. En la reunió d'aquest matí s'ha establert ja un calendari de reunions periòdiques (cada mes i mig aproximadament, que serviran per a fer seguiment de les diferents actuacions i vetllar per la seva implementació.

El Molí de Sant Anastasi és el darrer vestigi de l'antic poble de Vilanoveta de Fontanet o de l'Horta i forma part dels diferents equipaments del Museu de l'Aigua de Lleida. El Molí té els seus orígens al s. XIII i la séquia de Fontanet, que es pot contemplar a l'exterior, li proporcionava força per moure les moles que s'utilitzaven per moldre cereals. El nom de Molí de Sant Anastasi prové del relleu d'aquest sant, que es trobava sobre la porta principal.

Et destaquem...