Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria impulsa una modificació urbanística per fer viable el pla de l’estació

La Paeria impulsa una modificació urbanística per fer viable el pla de l’estació

El document, que es portarà a aprovació inicial en el pròxim ple, reordena tot el sector per garantir la seva sostenibilitat econòmica i fer possible el seu desenvolupament, amb el cobriment de les vies i un gran centre comercial. El paer en cap, Miquel Pueyo, i els tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet, han destacat la importància de desbloquejar aquesta operació urbanística per consolidar un model comercial integrat en la trama urbana i relligar els barris, amb un nou accés a l’estació des de Pardinyes.

Data publicació: Dilluns 13, febrer del 2023


Imatge de la notícia La Paeria impulsa una modificació urbanística per fer viable el pla de l’estació

El document, que es portarà a aprovació inicial en el pròxim ple, reordena tot el sector per garantir la seva sostenibilitat econòmica i fer possible el seu desenvolupament, amb el cobriment de les vies i un gran centre comercial

El paer en cap, Miquel Pueyo, i els tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet, han destacat la importància de desbloquejar aquesta operació urbanística per consolidar un model comercial integrat en la trama urbana i relligar els barris, amb un nou accés a l’estació des de Pardinyes

 

 

El Govern de la Paeria portarà a aprovació inicial en el pròxim Ple Municipal del mes de febrer una proposta de modificació del pla general d’ordenació urbana de Lleida, amb l’objectiu de desbloquejar el desenvolupament urbanístic de tot l’entorn de l’estació de Renfe, incloent el cobriment de les vies i la construcció d’un gran centre comercial.

L’alcalde Miquel Pueyo, acompanyat dels tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet, ha presentat avui aquesta proposta i ha destacat que s’ha treballat amb l’acord i la complicitat de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), propietari majoritari en l’àmbit, per tal de donar resposta als condicionants que han bloquejat l’operació durant més d’una dècada.

El nou document planteja una nova ordenació urbanística més flexible, modifica els usos permesos –ampliant la superfície en format de centre comercial–, actualitza els costos i fa un nou repartiment de les càrregues entre els diferents sectors, que permet garantir-ne la viabilitat econòmica. Es contempla així que el desenvolupament de l’àmbit permetrà que la Paeria i Adif puguin recuperar dels diners avançats en obres com el cobriment de les vies fins a Comtes d’Urgell i el pont de Príncep de Viana.

“Vull destacar que aquesta és una operació clau per a Lleida i ho és en diversos aspectes, com el desenvolupament d’un gran centre comercial d’uns 60.000 metres quadrats, que permetrà consolidar un model comercial basat en la integració dels grans formats a la trama urbana, potenciant les àrees existents, com l’Eix Comercial, i com la previsió d’uns 35.000 m2 de sostre residencial -amb habitatges tant de règim lliure com de protecció oficial. També cal destacar, dins la operació urbanística proposada, la possibilitat de relligar un àmbit tan important en ple centre de la ciutat com són els barris de Pardinyes, Noguerola i el Centre Històric completant el cobriment de les vies”, ha afirmat Pueyo.

El paer en cap també ha afegit que ja s’ha constatat l’interès d’operadors privats per afrontar la inversió d’uns 200 milions d’euros necessària per tirar endavant aquest projecte, “una oportunitat que aquesta ciutat no pot deixar escapar”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde Toni Postius, ha explicat que, per primera vegada “hi ha una unitat de voluntats per fer realitat aquest gran projecte de ciutat”.

“La proposta planteja una nova ordenació urbanística més flexible amb una gestió en cooperació amb el sector privat i que permetrà la seva viabilitat econòmica”. “Aquesta gran operació urbanística permetrà resoldre la gran cicatriu que tenim a Lleida des de fa molts anys”, ha destacat el responsable d’urbanisme de la Paeria.

Finalment, la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, ha remarcat que diàriament passen per l’estació de trens de Lleida milers de persones d’arreu del territori. “Estem parlant, doncs, d’un dels epicentres comunicatius més importants no només de la ciutat sinó de la província i més enllà. La de Lleida és l’estació referent d’un territori molt ampli i la tenim al cor de la ciutat. Això és un valor molt important i el pla de l’estació, juntament amb la futura estació d’Autobusos, reforçarà la centralitat d’aquesta zona de Lleida i, més enllà d’això, la nostra capitalitat”.

“Tampoc podem oblidar que aquest gran projecte de ciutat tindrà un impacte directe en la cohesió dels barris de Noguerola, Centre Històric i Pardinyes, sense comptar el paper que farà el futur Museu d’Art Modern i Contemporani i l’augment de la vitalitat comercial a la Rambla Ferran”, ha conclòs Freixanet.

A més d’aquesta modificació de planejament, la Paeria ja treballa en la redacció dels plecs de condicions per a licitar la concessió per a la construcció del centre comercial, que comportarà també el cobriment de les vies. La voluntat de l’Ajuntament és que la gestió l'àmbit sigui público-privada i que, dins d’uns paràmetres generals, els licitadors puguin tenir llibertat per plantejar les seves propostes, que després hauran de validar una comissió tècnica formada per Paeria, Generalitat i Adif, seguint el model que s’està aplicant a les estacions de Sants i la Sagrera, a Barcelona.

Saber-ne més >>

 

Imatges relacionades

 

Fitxers relacionats

Et destaquem...