Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria inicia les obres per portar el carril bici al polígon El Segre aquest dilluns

La Paeria inicia les obres per portar el carril bici al polígon El Segre aquest dilluns

L’alcalde, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, han mantingut una trobada amb els empresaris per informar-los dels detalls de l’actuació, que tindrà una durada de cinc mesos i que permetrà també renovar el paviment i eixamplar un tram de vorera de l’avinguda Indústria També se’ls hi va comunicar que ja s’han fet els últims tràmits per a construir una planta potabilitzadora d’aigua, que estarà acabada aquest any

Data publicació: Dilluns 16, gener del 2023


Imatge de la notícia La Paeria inicia les obres per portar el carril bici al polígon El Segre aquest dilluns

 

 

L’Ajuntament de Lleida iniciarà aquest dilluns les obres de remodelació de l’accés principal al polígon industrial El Segre, pel pont de Pardinyes, el carrer Llorenç Agustí i Claveria i un tram de l’avinguda Indústria, fins al carrer Enginyer Pau Agustí, que permetran millorar la mobilitat en tot aquest àmbit.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, van mantenir la setmana passada una reunió amb una representació de la junta de propietaris del polígon, per explicar-los-hi els detalls de les obres que es duran a terme i com es desenvoluparan.

La superfície d’actuació és de 29.956 m² i l’obra preveu la renovació del paviment de la calçada i la construcció d’un carril bici de 2,5 metres d’amplada, que creuarà tot el pont i entrarà pels carrers Llorenç Agustí i Claveria i avinguda Indústria fins a l’encreuament amb Enginyer Pau Agustí. Per a guanyar l’espai necessari, s’eliminarà la mitjana al pont i es canviaran aparcaments en línia a filera en els altres vials.

L’objectiu és millorar la mobilitat viària, arranjant uns carrers que suporten molt trànsit i que fa anys que es trobaven malmesos, a la vegada que s’aprofita per a donar un espai més còmode als mitjans de transport més sostenibles, perquè els treballadors i treballadores puguin arribar més fàcilment a peu, en bicicleta o patinet a les empreses.

En total, es construiran 1.835 metres lineals de nou carril bici, mentre que la superfície de voreres passarà de 1.690 metres quadrats a 3.730 m², més del doble, ja que es guanyarà amplada en la vorera esquerra (sentit C-13) de l’avinguda Indústria. També està prevista la renovació de 119 punts de llums i 38 embornals, així com la plantació de 42 arbres a la zona de l’avinguda Indústria, per a millorar la presència de vegetació dins d’aquest àmbit.

L’actuació, que es finança amb fons europeus Next Generation, té una durada prevista de cinc mesos i durant el desenvolupament de les obres quedarà afectat un carril per sentit, de forma intermitent, de manera que sempre es mantindrà el pas obert. També s’ajustarà la sincronització dels semàfors per evitar embussos de trànsit. El pressupost total és d’1.333.584,33 euros (IVA inclòs).

Arribada de l’aigua potable al polígon aquest any

D’altra banda, durant la trobada amb l’empresariat, Pueyo i Postius van confirmar també als assistents que ja s’han fet els últims tràmits per a poder dur a terme la construcció de la potabilitzadora d’aigua del Polígon El Segre, una reivindicació històrica de les empreses que hi tenen seu, ja que fins ara no han disposat d’aquest subministrament. D’aquesta manera, pròximament els propietaris del polígon podran començar els treballs de construcció d’aquesta potabilitzadora després que la Paeria hagi fet els tràmits necessaris per disposar del sòl necessari per a fer-ho.

Saber-ne més >>

Et destaquem...