Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria obre una nova convocatòria d’ajudes a la rehabilitació d’edificis

La Paeria obre una nova convocatòria d’ajudes a la rehabilitació d’edificis

El programa Rehab Plus està destinat a finançar obres de rehabilitació i manteniment en edificis del Centre Històric i els nuclis antics d’altres barris.

Data publicació: Dimecres 27, juny del 2018


Imatge de la notícia La Paeria obre una nova convocatòria d’ajudes a la rehabilitació d’edificis

La junta de govern de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui obrir la convocatòria de l’any 2018 dels ajuts Rehab Plus a la rehabilitació d’edificis de l’àmbit del Centre Històric i dels nuclis antics de Magraners, Bordeta, Cappont, Secà de Sant Pere, Balàfia, Pardinyes i la Mariola. En els pròxims dies, es publicarà la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província i s’obrirà el termini per demanar aquestes subvencions, que és d’un mes. El programa compta amb una dotació pressupostària de 132.000 euros, que es sumen a uns altres 18.000 euros que ja s'han destinat a aquesta finalitat, concretament a les obres de la instal·lació d'un ascensor en un bloc d'habitatges.

Les ajudes estan destinades a finançar obres de conservació, manteniment, rehabilitació i adequació funcional dels edificis, amb l’objectiu de millorar les seves condicions de seguretat, salubritat, habitabilitat, accessibilitat, sostenibilitat i ornament públic. Poden acollir-s’hi les millores en els paraments exterior de l’edifici (cobertes, façanes i parets mitgeres), en el sistema estructural (fonaments, murs de contenció, estructura vertical, forjats horitzontals i escales) i en el sistema d’instal·lacions (xarxa de sanejament, instal·lació d’aigua, electricitat, gas i els ascensors).

Són objecte de la subvenció les actuacions necessàries per esmenar les deficiències detectades en la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE), en el Certificat de Seguretat previst en l’ordenança de seguretat dels edificis del Centre Històric o en una ordre d’execució dictada per raons d’urgència. Les obres han d’estar executades i els edificis han de tenir una antiguitat superior als 45 anys (llevat dels casos d’urgència).

En l’anterior convocatòria d’aquest programa l’any 2017 es van rebre un total de 18 sol·licituds.

 

pdf.jpg Publicació al BOP dels ajuts Rehab Plus

 

REHABpostDIG2.jpg

 

 

 

Podeu tramitar l'ajut Rehab Plus des d'aquest enllaç.

Et destaquem...