Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria promou per aquest dilluns una nova plantació popular al parc del Joc de la Bola

La Paeria promou per aquest dilluns una nova plantació popular al parc del Joc de la Bola

En aquesta segona fase del projecte, consensuat amb els veïns i veïnes, es plantaran 68 arbres, i a la tardor es farà una altra plantació, que està previst fer-la amb l’escola

Data publicació: Diumenge 08, maig del 2022


Imatge de la notícia La Paeria promou per aquest dilluns una nova plantació popular al parc del Joc de la Bola

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat, juntament amb l’Associació de Veïns del Joc de la Bola, una nova plantació popular al parc del Joc de la Bola per aquest dilluns, 9 de maig a les sis de la tarda, amb els veïns i veïnes del barri i la ciutadania que vulgui sumar-se a la iniciativa. L’acció respon a la segona fase del projecte d’aquesta zona verda, ubicada entre els carrers Segrià i Cristòfol de Boleda, que es va consensuar amb els veïns del barri. Es farà la plantació de 68 arbres, amb la previsió de completar-la amb una nova plantació a la tardor, per a la qual ja s’han reservat els exemplars al viver.

En concret, s’hi plantaran 41 alzines (Quercus ilex), 16 pruneres vermelles (Prunus cerasifera pissardii), 6 mèlies (Melia azederach), 3 oliveres (Olea europaea) i 2 arboços (Arbutus unedo).

L’any passat es fa va una part important de l’actuació, amb l’explanació del terreny i la retirada de restes de formigó que hi havia, es va aportar terra per anivella el parc i els vials i es van preparar les escomeses per al reg i els clots per fer una primera plantació d’alzines. Al novembre es va completar la plantació amb 250 arbres més. En aquests mesos, s’ha fet el seguiment del reg i l’evolució de les diferents espècies per preveure les següents actuacions. Un cop s’hagi fet aquesta segona fase de la plantació, es continuarà definint amb els veïns i veïnes del barri la tercera fase.

El projecte del parc del Joc de la Bola recull, d’una banda, la voluntat de la Paeria de dissenyar espais a la ciutat mediambientalment sostenibles, i, d’altra banda, la demostració que s’està desenvolupant amb la implicació i el consens dels veïns i les veïnes de la zona.

 

Et destaquem...